Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto, professori Heikki Patomäki, tutkijatohtori Torsti ja professori Laura Kolbe paneelissa Vanhan ylioppilastalon musiikkisalissa.

Ehkä vähän liikaa yleisvalitusta – joka tietysti kuvaa tunnelmia yo:lla. Hyviä puheenvuoroja yleisöstä monilta”asianosaisilta” kuten Jukka Kekkoselta, Anita Lehikoiselta ja Eila Rekilältä.

Oma viestini: riippumatonta tutkimusta ja laajaa sivistystä tarvitaan, koska aikamme ongelmat monisyisiä ja vaikeita. Tarvitaan  hyvää tutkimusta, jotta poliitikot voivat tehdä mahdollisimman viisaita ratkaisuja esimerkiksi energia-, ilmasto- talous ja kansainvälisen politiikan kysymyksissä. Tämänhetkinen arabimaailman tilanne hyvä esimerkki siitä, kuinka ymmärrystä kulttuureista ja yhteiskunnista kaivataan ja tarvitaan.

Kiitoskset yleisölle ja kanssapanelisteille!