(päivitys 10.4.: tiedotteet 2011 eduskuntavaalien rahoitukseen liittyen sivulla Tue Pilviä täällä)

Näkemyksiäni vaalirahoituksesta olen kirjannut HS mielipiteeeen: Vaalituki on myös kansalaistoimintaa ja Uutispäivä Demarin kolumniin Obama ja vaalirahat.

Uuden vaalirahoituslain mukaan ehdokkaat saavat kerätä varoja vaalityöhön kampanja-aikana, joka alkaa kuusi kuukautta ennen vaaleja eli 18.10.2010 alkaen. Vaalityötäni voi tukea Pilvi Torstin tukiyhdistyksen tilin 554223-2271992 kautta. Vaalikampanjan toteuttaminen vaatii sitoutuneiden vapaaehtoisten lisäksi rahaa. Siksi jokainen lahjoitus on tärkeä.

Vuoden 2011 alussa raportoimme näillä sivuilla keräyksen etenemisestä ja toivomme, että myös pienten lahjoitusten antajien nimet voi julkistaa. Lain mukaan alle 1500 lahjoittaneelta yksityishenkilöltä on pyydettävä lupa nimen julkaisemiseen.Jos nimen julkaiseminen sopii sinulle, laitatko tiedon siitä maksumääräyksen viestiosastoon. Julkaisemme vain nimet, emme yksittäisiä lahjoitussummia. Sallimalla nimesi julkaisun voit ilmaista avoimen tukesi ehdokkaalle js politiikan pelastusohjelmalle. Anonyymiyttä haluavien lahjoittajien osalta julkaisemme heidän kokonaislukumääränsä.

Vaalirahoituslain mukaan ehdokas voi vastaanottaa tukea yhdeltä taholta korkeintaan 6000 euroa. Kaikki yli 1500 euron lahjoituksen antajat on nimettävä vaalien jälkeen annettavassa vaalirahoitusilmoituksessa.

*****

Ehdokkaalle on mahdollista tehdä suora lahjoitus myös SDP:n verkkopalvelun kautta täällä. (Lahjoittaessasi tällä verkkopalvelulla sinun on valittava aukeavan ikkunan vasemman palstan valikosta ensin piirijärjestöistä “Helsinki” ja sitten aukeavasta ehdokasvalikosta ehdokkaan nimi.)