Torstainen kampanjapäivä alkoi varhain aamulla matkalla Vaasaan, missä kampanjoimme Kimmo Kiljusen kanssa kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natrin johdolla. 60-70 kiinnostunutta kuulijaa koonneessa tilaisuudessa tulkattiin puheet myös viittomakielelle ja minäkin sain oman viittomanimen vaasalaisten kuurojen yhteisöstä; ks. video. Yleisö kysyi muun muassa Bosnian tilanteesta ja EU:n mahdollisuuksista vaikuttaa eli kyllä suomalaiset maailmaa seuraavat. Kimmon kanssa puhuimme myös Itämeren tärkeydestä Venäjä-neuvotteluissa ja arvostelimme hallitusta siitä, että Itämerestä ei Putinin kanssa puhuttu.

Vierailustamme tehty lehtijuttu löytyy täältä.

Illalla matka jatkui Vantaan Länsimäelle, missä Kimmon ohella oli mukana myös Reijo Paananen ja jälleen erinomainen EU-keskustelu! Keskeinen kysymys oli se, mitä ilmastotalkoissa juuri nyt oikeasti voidaan tehdä, että saadaan koko maailma mukaan. Ilmastoaiheita olen käsitellyt aiemmin blogin ilmasto-osiossa..

KIITOS yleisöille kaikkialla ja Miapetralle järjestelyistä Vaasasta ja vantaalaisille Länsimäessä. Hienoa on tällaisesissa tunnelmissa kampanjoida ja alkaa tuntua siltä, että sormenpäihin on jäänyt tunnelma siitä, mitä suomalaiset miettivät Rovaniemeltä Vaasaan ja Vantaalle keväällä 2009.

Vaalien loppurutistus on nyt käsillä. Jalat maassa ja positiivisella asenteella loppuun saakka!

httpv://www.youtube.com/watch?v=IvAynwNqWRY