Pilvi ja Maria Guzenina Kolmen sepän aukiollaEurovaaliehdokas, tutkijatohtori Pilvi Torsti (sd.) aikoo antaa sunnuntaina käytävissä eurovaaleissa yhden vaalilupauksen. MEPpinä Torsti  lupaa säilyttää pääkodin ja tukikohdan Suomessa myös meppinä, jos tulee valituksi. Lisäksi Torsti lupaa jatkaa kampanjassa lanseeraamaansa wikidemokraattista työtapaa verkossa.

– Vaalikiertueella olen huomannut, että ihmiset ovat pettyneitä siihen, miten vähän MEPit ovat olleet läsnä kotimaisessa keskustelussa. Moni äänestäjä kysyykin, mitäs sitten jos tulet valituksi, katoatko Brysseliin? Siksi olen päättänyt tehdä yhden vaalilupauksen: en katoa ja jatkan samanlaista vuorovaikutusta verkossa ja eri puolilla maata kuin olen tehnyt koko vaalikampanjan ajan, Torsti sanoo.
<more>
Parhaillaan ympäri Uuttamaata kiertävä Torstin vaiheita voi seurata lähes reaaliajassa hänen blogissaan. Sivuja ja kampanjaan olennaisesti kuuluvia yhteisösivusto Twitteriä ja Facebookia päivitetään jatkuvasti tien päältä.

Vaikka Torsti on opiskellut ja työskennellyt useissa maissa viimeisen 16 vuoden ajan, hänen tukikohtansa ja pääkotinsa on aina ollut Suomessa Helsingissä ja lapsuudenkotikunnassa Lammilla.

– Aion jatkaa näin myös europarlamentaarikkona ja säilyttää tukikohtani Suomessa. Koko maan kattavan aktiivisen verkoston varmistaa se, että lähisukumme asuu Rovaniemellä, Oulussa, Jyväskylässä ja Lahdessa, mikä tekee yhteydenpidosta luontevaa.

Tullessaan valituksi Pilvi Torsti aikoo myös aloittaa Pilvin Politiikan Pelastuspäivät, joita vietetään kuukausittain eri puolilla Suomea. Päiviksi sovitaan kouluvierailuja ja yleisötilaisuuksia esimerkiksi kirjastoissa. Iltaisin jalkaudutaan tiimin kanssa paikkakunnan suosituimpaan kapakkaan tai vastaavaan puhumaan politiikkaa kulttuuriohjelman lomassa.

– Pitää mennä sinne, missä ihmiset ovat eikä odottaa, että ihmiset tulevat sinne, missä poliitikot heitä odottavat. Sain tästä työskentelytavasta valtavasti palautetta kampanjan aikana, kun olimme Naisten kympillä, kaupunkikiertueella ja kapakoissa.

Pilvi Torsti lupaa valituksi tullessaan myös jatkaa Demokratia 2.0 – lisää vuorovaikusta -vaaliteeman mukaista verkkotoimintaa, joka on helmikuusta lähtien ollut keskeinen osa Torstin kampanjaa Politiikan Pelastusohjelmassa www.pilvitorsti.fi.

Lisätietoja:

LISÄTIETOJA:

Pilvi Torsti, 040 719 1206, pilvi@pilvitorsti.fi

kampanjapäällikkö Ulpu Iivari, 050 552 1105, ulpu@pilvitorsti.fi
kampanjasihteeri Matti Niemi, 045 679 1717, matti@pilvitorsti.fi