julkaistu 06’30, päivitetty 10’37, 11’42, 14’24, 16’53, 17’02, 17’22, 23’58

“Pilvi Torsti ehdottomasti. Älykäs, aito ja ainutlaatuinen. Häntä on verrattu Stubbiin[…]Hän osaa ajatella asioita laaja-alaisesti siis monesta eri näkökulmasta ja se on politiikassa harvinaista. Hän ei ole tietyn ryhmän tai eliitin ehdokas, mikä sekin on harvinaista.”  (yksi lukuisista kannattajista Demarissa)

Viime päivinä eurovaaliehdokas, tutkijatohtori Pilvi Torstia on ennustettu jopa varmaksi läpimenijäksi, nimetty Lähteen13 kärkeen ja povattu vaalien yllättäjäksi & mustaksi hevoseksi ja mielenkiintoiseksi nimeksi eri medioissa ja verkkokeskusteluissa. Aamun Iltasanomat nostaa Pilvi Torstin Risto E.J. Penttilän kanssa asiantuntijakaartiin. Demarin verkkoveikkauksessa Pilvi kuuluu enemmistön  suosikkeihin. Samaa povaa eri puolilta Suomea tullut palaute. Kaikki ratkeaa sunnuntaina – Pilvin lähes reaaliajassa päivittyvää lauantain menoa on voinut seurata täällä verkossa – KIITOS VALTAVASTI kaikille kaikkialla: Pilvi-tiimiläisille, kansalaisille turuilla ja toreilla. Sunnuntaiksi julkaisemme Pilvin kampanjan kohokohdat -verkkokoosteen. Ja sitten äänestämme.

Lauantai 6.6.

18:15 Pilvi Suomi-Liechtenstein -MM-karsintaottelussa Olympiastadionilla. 2-1 siis tulos. Hyvä niin ja kivaa oli olla perheen kanssa liikkeellä. Pilvi aloitti futisillan potkulla.

pilvi-tekee-maalinimg_1734

13:30 Itäkeskuksessa lauantai ja Tallinnan aukio täyttyi puolueiden teltoista. Soppa teki kauppansa ja aurinkokin lämmitteli meitä iltapäivän toiseksi viimeisessä pysähdyspaikassa. Mikrofonien käyttö oli kielletty, joten parveilimme kilpaa kansalaisten joukossa. Mukana kulki myös Jutta Urpilainen, joka lähetti terveiset Pilvin kampanjalle.

httpv://www.youtube.com/watch?v=GufZcJC6qsE

15:30 Vuosaaren Columbuksessa kampanjoivat Pilvin lisäksi Jutta Urpilainen ja Arto Bryggare. Yllättävän moni ei ollut äänestänyt ja laaja Pilvi-esitteiden jakelujoukko sai oikein hyvää palutetta ja PIlvi-ilmapallot löysivät pienten ihmisten koteihin.

httpv://www.youtube.com/watch?v=wZxtnFQ-_Bc 

12:00 Kolmen sepän patsaalla Maria Guzenina, “pilvin pimein” innokkaita kansalaisia ja toimittajia odotti meitä ehdokkaita. Hetken satoi ja sitten taivaat aukesivat.  Kysymykseen, eikö ihmisiä kiinnosta ja miksi ei, vastasin, että kyllä kiinnostaa sekä radiouutisille että MTV#:n toimittajalle. Avainasia on puhua politiikasta siellä, missä ihmiset ovat eikä odottaa, että ihmiset tulevat sinne, missä poliitikot ovat. Tässä kampanjassa ollut hienoja esimerkkejä tästä. 

Pilvi ja Maria Guzenina Kolmen sepän aukiolla

httpv://www.youtube.com/watch?v=MusejoL8iNo

10:45 Myyrmäessä kuuntelimme kansalaisten huolia Jutta Urpilaisen kanssa ja tapasimme vantaalaisia tukijoita. Tässä vaiheessa kampanjaa tuntuu upealta, kun ihmiset vetävät hihasta ja kertovat tällaisia tarinoita:

httpv://www.youtube.com/watch?v=vSY2OZw2Hvc

img_1701

9:30 Järvenpään torilla, Pilvin mukana kampanjoimassa Erkki Tuomioja. Iloisia ihmisiä kerääntyi torille koleasta säästä huolimatta iso joukko ja ilahduttavan monia kertoi jo antaneensa äänensä 181. Mukana menossa Jutta Urpilainen ja joukko ehdokkaita. Ja sitten jatketaan Vantaan Myyrmäkeen.

pilvi-ja-erkki-tuomioja-jarvenpaassaimg_1695

Muu Suomi

Pilvitiimit ovat jalkautuneet lauantaina myös muihin kaupunkeihin ympäri Suomen.  Tampereella Hanna Tainio jakoi lettuja ja Pilvi-fleireita, Lahden torilta raportoivat Mika Kari ja Johanna Tuliainen. Oulussa kannattajat ovat liikkuneet pitkin viikkoa ja monessa paikkaa eri puolilla Suomea on jaettu esitteitä. Keskustan kävelykadulla Turussa Pilvimaniaa tartutettiin pienen, mutta sinnikkään joukon voimin. Monet tuntuvat jo ehdokkaansa löytäneen, mutta avun tarvitsijoitakin riitti ja heille sitä auliisti Pilvin hahmossa tarjosimme. Iltapäivän ja illan aikana postilaatikon löytää vielä n. 2500 Pilvi-kirjanmerkkiä ja mainoslehtistä, joten Turun seudullakin lähtökohdan huomista varten pitäisi olla mielenkiintoinen.

Marianna Stolzmann valmiina valistamaan apua tarvitsevia äänestäjiä.