Vaalirahoitus on herättänyt ansaittua keskustelua myös näissä vaaleissa. Mainokset, esitteet ja vaikkapa ilmapallot maksavat rahaa, jota on hankittava tukijoilta. Olen pyrkinyt alusta asti olemaan mahdollisimman avoin vaalibudjettini rahoituksessa ja olenkin toimittanut ennakkoilmoituksen vaalirahoituksesta jo 25.5. Linkki koko ilmoitukseen tässä (vaalirahoitusvalvonta säilyyttää ei-valittujen ehdokkaiden ilmoituksia kuukauden vaalien jälkeen).

Alla ovat tärkeimmät tunnusluvut. (Tilanne 20.5.)

VAALIKAMPANJAN KULUT 41261
VAALIKAMPANJAN RAHOITUS 34920
Yksityishenkilöiden tuki 16820
Yrityksiltä ja yhteisöiltä saatu tuki 8100
Puolueen tuki 5000
Omat varat 5000

Yksityishenkilöiden tuki on tullut joko suorana tukena tukiyhdistyksen tilille tai puolueen nettipankkiin tai sitten kampanjatuotteitteni ostoina. Yritysten ja yhteisöjen tuki koostuu vaaliseminaarini osallistumismaksuista. Kumpikaan tuki ei sisällä yli 3 400 euron lahjoituksia.