TIEDOTE: Haluatkoeuroparlamentaarikoksi.com paljastaa europuolueiden erot

Testaa itsesi!

Testaa itsesi!

Sinut on valittu europarlamenttiin ja saat sähköpostia, jossa närkästynyt kansalainen kysyy, miksi Euroopan unioni kieltää saunomisen juhannusaattona. Miten toimit?

a) Lupaat puhua asiasta seuraavassa täysistunnossa.
b) Kirjoitat komission puheenjohtajalle vihaisen kirjeen, jossa vaadit
kiellon välitöntä purkua.
c) Vetoat ns. hikidirektiiviin ja kehotat kansalaista äänestämään
vasta juhannuspäivänä.
d) Vastaat ystävällisesti, ettei saunapäivistä päättäminen kuulu
Euroopan unionin toimivaltaan.

Tämä ja neljä muuta parlamentaarikko Lasse Lehtisen esittämää Haluatko Europarlamentaarikoksi? -visailun kysymystä paljastavat pääseekö vastaaja parlamenttiin ja mihin ryhmään hän siellä sijoittuu.
Vaihtoehtoja pelissä ovat Euroopan eurodemarit, konservatiivit, liberaalit ja vihreät.

– Tavoitteena on tuoda esiin suomalaisten puolueiden edustamien poliittisten ryhmien eroja Europarlamentissa. Neljä kysymystä koskee parlamentin äänestyksessä menneellä vaalikaudella oikeasti olleita asioita ja saunomis-kysymys valottaa, ettei EU kaikkiin kansallisiin asioihin puutu, eurovaaliehdokas Pilvi Torsti (sd) toteaa.

Kyselyn lisätiedoissa kerrotaan pelissä olevien direktiivien taustoista. Pilvi Torsti pitää tärkeänä, että suomalaiset äänestäjät tietävät, millaisia asioita parlamentissa käsitellään. Torsti kiittelee sitä, että vaalien alla on nostettu esiin europarlamentin puolueita, koska puolueryhmien välillä on todellisia eroja. Merkittävin ero on kahden suuren ryhmän, konservatiivien ja sosialidemokraattien välillä.

– Vaikka kokoomuksen suomalaismepit ovat saattaneet hajota äänestyksissä, kokoomuslaisten ryhmän enemmistö on viime vaalikaudella vastustanut esimerkiksi parannuksia minimivanhempainlomiin, WHO:n suosittamia hiukkaspäästörajoja ja 60 tunnin viikkotyöaikakattoa, Torsti toteaa.

Osoitteessa www.haluatkoeuroparlamentaarikoksi.com perjantaina avautunutta nettipeliä levitetään internetin yhteisöpalveluissa kuten Facebookissa ja Twitterissä. Peli on osa Pilvi Torstin (sd) eurovaalikampanjaa.

Lisätietoja:

Pilvi Torsti, 040 719 1206, pilvi@pilvitorsti.fi

kampanjasihteeri Matti Niemi, 045 679 1717, matti@pilvitorsti.fi

www.pilvitorsti.fi
www.haluatkoeuroparlamentaarikoksi.com