Tänään samanaikaisesti MTV3:n pääministeritentin kanssa järjestettävässä nettidemokratiatempauksessa kansalaiset voivat katsoa ja kommentoida lähetystä reaaliaikaisesti yhdessä neljän helsinkiläisen kansanedustajaehdokkaiden kanssa. Pilvi Torsti (sd.), Osmo Soininvaara (vihr.), Sanna Perkiö (kok.) ja Laura Kolbe (kesk.) katsovat ja kommentoivat tenttiä yhdessä nettivideokanavallaan koko lähetyksen ajan. Pääministeritentin katsojat pääsevät chattaaman yhdessä kansanedustajaehdokkaiden kanssa ja kertomaan mielipiteensä ja kysymyksensä.

Nettivideokanava löytyy täältä (osoite http://ju.fi) koko pääministeritentin ajan ke 13.4. klo 20:00-22:00. Tempausta on ollut ideoimassa Pekka Pekkala Fugu.fi:stä.

Tempauksen tavoitteena on vahvistaa kansalaisten roolia yhteiskunnallisessa keskustelussa ja testata ja hyödyntää digitaalisia työkaluja demokratian toteuttamisessa. Suomi on viimeisimmissä tutkimuksissa jäänyt verkon avoimuudessa johtomaiden jälkeen. “Haluamme tempauksella osoittaa, että Suomella on tarvittava osaaminen ja teknologia muuttaa nykytilanne. Kansalaiset voivat olla demokratian tekemisen ytimessä, mikäli vain haluamme rakentaa sellaisen yhteiskunnan. Nämä ehdokkaat ovat yhdessä kanssamme kokeilemassa uusia tapoja käydä yhteiskunnallista keskustelua”, sanoo Jussi Kivipuro, Pilvi Torstin kampanjan digistrategisti.

MTV3:n pääministeritentissä tentattavina ovat SDP:n Jutta Urpilainen, keskustan Mari Kiviniemi, kokoomuksen Jyrki Katainen ja perussuomalaisten Timo Soini. Heidän sanomisiaan kommentoivat reaaliaikaisesti niin kansalaiset kuin kansanedustajaehdokkaat. Samalla nettikansalaiset voivat tuoda omia näkemyksiään ja haastaa pääministeriehdokkaiden väitteet.

Lisätiedot:
Jussi Kivipuro, p. 040 77 234 07, jussi@kivipuro.com