Ensi viikolla julkaistaan kirjoittamani kolumni, jossa mukana otteita eurovaalien jälkeisestä keskustelustamme. Keskustelua voi lukea täällä. KIITOS osallistujille.

Haluan tässä vaiheessa toivottaa kaikille Politiikan Pelastusohjelman kirjoittajille ja lukijoille hyvää kesää. Elokuussa palaamme ohjelmaan monta hyvää kirjaa, ajatusta ja toimintaideaa rikkaampana. Tämä keskustelu on ollut kaikkinensa tämän kevään ”hieno homma” – siitä suuri kiitos kaikille osallistujille – ja vahvistanut uskoa vastavuoroiseen keskusteluun, jonka avulla on mahdollista kehittää toteuttamiskelpoisia yhteiskunnallisia toiminta-ajatuksia ja siinä sivussa myös uusia yhteiskuntapoliittisia käsitteitä, kuten kävi kaksiraidemallin kohdalla.1)

Päivitän tänne kesälomien aikana kolumneja ja muuta kiinnostavaa sikäli, että maaseudun laajakaistat ovat yhteistyössä (ks. keskustelua maaseudusta täällä). Tehkää samoin, jos aatteita ja ajatuksia herää – muustakin kuin vaalirahoituksesta, josta olen muuten itse luvannut vielä kirjoittaa. Säännöllinen pelastustoiminta päivitetyllä sivustolla jatkuu elokuussa.

Voikaa hyvin!

1)Työelämän kaksiraide-malli on innoittava esimerkki: tutkija Anu Suoranta jakoi täällä kehittelemänsä näkökulman kahden kaistan työelämäpolitiikasta. Jussi Vauhkosen Pelastusohjelma-kommentissa kaksi kaistaa jalostui ympäristöystävällisessä hengessä kahdeksi raiteeksi. Lisää täällä. Nyttemmin esimerkiksi Pamin pomo Ann Selin on nostanut kaksiraide-mallin linjapuheisiinsa ja kesän aikaan on tulossa lisää aiheesta.