Politiikan Pelastusohjelma jatkuu (ja Politiikan Pelastusohjelma -sivut siivotaan vaalijutuista heti kun vapaaehtoiset ehtivät). Keskustelimme ennen vaaleja suurista kysymyksistä, ja sain tilaisuuden viedä viestiä kentälle. Suuret kysymyksemme vaativat edelleen ratkaisuja. Ei siis jätetä keskustelua tähän, vaan viedään sitä eteenpäin: millaista olisi politiikka, jolla tavoittaa ideaalia sosiaalisesta, oikeudenmukaisesta ja ympäristöä kunnioittavasta yhteiskunnasta ja maailmasta hahmottelemallamme tavalla?

Olen saanut paljon henkilökohtaista palautetta, jonka voi tiivistää “olisit tosi yes, mutta kun olet demari”. Heitto nivoutuu sd-puolueen ja vasemmiston tilasta laajemminkin käytävään keskusteluun.

Ehdotan, että aloitamme täällä asian purkamisen käyttäen lempisanaani TEKO. Olisi hienoa kuulla näkemyksiä sekä “demareiksi” itsensä ymmärtäviltä että sellaisilta kirjoittajilta, joille “demarius” on ongelma tai vähintään outo juttu. Kolme kysymystä siis, joihin ehdotan meidän keskittyvän; demaripuolueen sijaan voimme puhua vasemmistosta tai “edistyksellistä” solidaarisuus-liikkeestä laajemmin. Siis:

1. Mitkä ovat demarien ja sosialidemokraattisen liikkeen ansioita ja tekoja Suomessa ja maailmassa?
2. Mitä demarit ja sosialidemokraattinen liike Suomessa ja maailmassa eivät ole tehneet?
3. Mitä demarien ja sosialidemokraattisen liikkeen Suomessa ja maailmassa pitäisi tehdä?