Politiikan pelastusohjelman teksti- ja videoblogeja ja niihin liittyvää keskustelua on julkaistu helmikuusta 2009 alkaen. Seuraavassa yhteenveto 7.5.2009 mennessä rauha ja Balkan teemojen alle tuotetusta materiaalista. Eurovaalien 2009 tavoiteohjelmaani pääsee tästä.

Rauhankoneisto-EU myös Balkanille

Euroopan unioni on historian merkittävin rauhanteko. Nyt on huolehdittava, että EU:n rauhankoneiston piiriin saadaan koko Balkanin alue. Bosnian horjuva valtio on EU:n suuri haaste, josta pitää kyetä huolehtimaan. Kosovossa EU:n mission on vasta päässyt kunnolla alkuun. Siviilikriisinhallinta on oltava EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan keskeinen kehitysulottuvuus koko maailman tasolla.

”Perusvirheeksi näen, että EU on toteuttamassa mm Kosovossa omaa agendaa johon paikalliset eivät ole sitoutuneet…” Ari Rusila