Politiikan pelastusohjelman teksti- ja videoblogeja ja niihin liittyvää keskustelua on julkaistu helmikuusta 2009 alkaen. Seuraavassa yhteenveto 7.5.2009 mennessä ilmasto ja ympäristö -teeman alle tuotetusta materiaalista. Eurovaalien 2009 tavoiteohjelmaani pääsee tästä.

Uusi ekologinen Eurooppa

Vaurauden ja hyvinvoinnin tumma kääntöpuoli näkyy talven lyhenemisessä ja Itämeren heikossa tilassa. Ilmastonmuutoksen torjunnassa Euroopan unioni on paras mahdollisuutemme. EU:sta on kehitettävä johtava vihreä talousmahti, jota seurataan ympäri maailmaa. Vihreä talous sisältää valtavia mahdollisuuksia.

On nähty, että puhetta, tietoa ja valistusta riittää, mutta ne eivät riitä. Ihmisten ja yritysten toimintavapautta on uskallettava rajoittaa esimerkiksi verotuksella, mikäli elintapamme eivät muutu riittävän nopeasti.

Tarvitaan yhteistä ilmastotahtoa ja tarvitaan yhteistä Itämeritahtoa. Tarvitaan Itämeritekoja ja ilmastotekoja. Minulta, sinulta, meiltä, politiikalta. Nyt.

”Minun huoleni on, että vihreän elvytyksen huumassa saatetaan unohtaa hetkeksi päästövähennysten kustannustehokkuus ja sortua rahoittamaan eniten hypetettyjä ratkaisuja.” Laura Peuhkuri