Politiikan pelastusohjelman teksti- ja videoblogeja ja niihin liittyvää keskustelua on julkaistu helmikuusta 2009 alkaen. Seuraavassa yhteenveto 7.5.2009 mennessä erilaisuus-teeman alle tuotetusta materiaalista. Eurovaalien 2009 tavoiteohjelmaani pääsee tästä.

Maahanmuuttajat ja turvapaikan hakijat erotettava toisistaan

EU: n rikkaus on sen kulttuurinen ja kielellinen moninaisuus. Suomalainen maahanmuuttokeskustelu edellyttää, että opimme perusasiat. Suomi on ollut maastamuuttomaa suurimman osan historiaansa ja vasta 1980 alkaen meille on tullut enemmän väkeä kuin täältä lähtenyt. Suomalaissyntyisiä asuu ulkomailla miljoonakaupungin verran, ulkomaalaisia asuu Suomessa Oulun kaupungin verran ja vuosittain otamme vastaan pakolaisia korkeintaan pari tuhatta eli alle Rautavaaran kunnan asukasluvun verran. Niin kuin vappupuheessani Hakaniemessä totesin: Älkää hyvät ihmiset antako Rautavaaran kunnan kokoisen ilmiön vallata yhtä koko Suomen tulevaisuuden kannalta tärkeää keskustelua. Vanhusten osuus nimittäin kasvaa Suomessa muuta Eurooppaa nopeammin ja Suomi tarvitsee maahanmuuttajia voidakseen pysyä korkean elintason maana. Ks. myös kohta turvallisuus.

”Garton Ashin ajatus siitä, että eurooppalaisuus voisi olla “cool identity”, joka ei kutsu ihmisiä kuolemaan ja elämään puolestaan, kiehtoo minua paljon. Jään vain pohtimaan…” Tommi Laitio