Politiikka kuuluu kaikille Politiikan pelastusohjelman teksti- ja videoblogeja ja niihin liittyvää keskustelua on julkaistu helmikuusta 2009 alkaen. Seuraavassa yhteenveto 7.5.2009 mennessä Politiikka kuuluu kaikille -teeman alle tuotetusta materiaalista. Eurovaalien 2009 tavoiteohjelmaani pääsee tästä.

Demokratia 2.0

Ei riitä, että kansalainen voi antaa äänensä kerran neljässä, viidessä tai kuudessa vuodessa. Politiikan täytyy muuttua niin että se tuntuu luonnolliselta osalta ihmisten elämää. On osattava esittää konkreettisesti, miten politiikan avulla voidaan korjata ihmisten kokemia epäkohtia. Kansalaisille on tarjottava tilaa tuoda tahtonsa julki ja vaikuttaa tärkeiksi kokemiinsa asioihin.

Poliitikon tulee mieltää toimivansa ihmisten edustajana, siis kansan edustajana. Hänen tulee aktiivisesti verkottua ja haalia uusia ajatuksia arjen osaajilta. Tarvitaan vähemmän vaalikoneita ja enemmän ajatustenvaihtoa.