Aamulehden kolumnissa (22.3.2009) Matti Mörttinen kirjoittaa, kuinka median ja poliitikkojen rahapula uhkaa näivettää EU-vaalit “Useimmat perinteiset poliitikot ovat päätelleet, ettei parlamenttiin kannata kuvitella pääsevänsä ellei ole valmis satsaamaan kampanjaan lähes sataatuhatta euroa. Kaikki eivät onneksi laske samalla tavalla. Vihreiden valttikortti Heidi Hautala aikoo hoitaa homman noin kymppitonnilla. Kokoomuksen yllätystulokkaaksi tähyävä Ukko Metsola on ottanut ison lainan pankista ja kehittää nettikampanjointia uusiin ulottuvuuksiin, samoin kuin demarien nuori kyky Pilvi Torsti. Voi olla, että osin rahapulankin takia nyt käydään ensimmäiset todelliset verkkovaalit.”

Hyvät Politiikan Pelastusohjelman lukijat ja kirjoittajat. Teillä on vielä reilu kuukausi aikaa vaikuttaa vaalien tavoiteohjelmani muotoiluun täällä verkossa.  Tulevina viikkoina tulen kirjoittamaan ainakin markkinoista, työelämästä sekä Balkanista ja rauhasta. Koko teemlistani vasemalla palkissa. Tavoiteohjelma julkistetaan 7.5.2009.

Tämän blogin lisäksi kerään kansalaisten näkemyksiä ja aloitteita viime viikolla alkaneella Politiikan Pelastuskortti -kampanjalla. Keltaisia kortteja pääsee täyttämään tilaisuuksissa, joita päivitetään jatkuvasti kalenteriin.