Screenshot 2014-11-08 14.46.26

Helsingin sosialidemokraattien kaupunginhallitusryhmän puheenjohtaja Pilvi Torsti on valittu Helsingin sosialidemokraattisen piirijärjestön, Stadin demarien, uudeksi puheenjohtajaksi. Valinta tehtiin lauantaina piirikokouksessa. Torstin vastaehdokkaana oli tilitoimistoyrittäjä Kaisa Koskinen.

Torsti valittiin puheenjohtajaksi äänin 85–35. Puheenjohtajavaalissa ääniä annettiin yhteensä 120.

Torsti sanoo Demokraatille uskovansa pitkäjänteiseen politiikkaan. Uutena puheenjohtajana hän haluaa suunnata toimintaa ulos ja tulevaisuuteen. Torstin mukaan on mietittävä, miksi toimitaan ja kenelle. Linkki uutiseen tässä.

**

Puheeni piirikokouksessa:

“Puheenjohtaja, piirikokousedustajat, ystävät toverit,

Helsinki on Euroopan nopeimmin kasvavia kaupunkeja. Siksikin Sdp:n menestys Helsingissä näyttää suuntaa koko puolueelle. Meidän on oltava edelläkävijöitä, meidän on menestyttävä Helsingissä.

Olen tässä, koska pyydän tukeanne linjauksille, jotka olen esittänyt politiikan tehtävästä maailmassa sekä Helsingin sosiaalidemokratian tulevaisuudesta. Sosialidemokratia lähtee vapauden ja tasa-arvon ihanteista, jossa kansalaisilla on tasavertaiset lähtökohdat rakentaa omaa elämäänsä ja sitä kautta kestävää ja eheää kaupunkia, maata ja maailmaa. Tätä eheyden tavoitetta pidän tässä ajassa erittäin keskeisenä.

piirikokouskuvapiirikokouskuvaEeroH

 

Linjauspaperit on toimitettu teille osastojen puheenjohtajien välityksellä pari viikkoa sitten, ne on saatavissa verkossa sekä jaettuna täällä.

Tiedän että on kysytty, onko Pilvillä puheenjohtajuuteen aikaa. Arvostan, että tätä mietitään. Arvostan, että on huomattu, että olen suurperheen äiti. Arvostan, että on mietitty, miten harrastukset ja tehtävät muualla Suomessa ja maailmalla on sovitettavissa piirin puheenjohtajuuteen.

Vastaukseni on yksinkertainen. Teen sen, mitä lupaan. Myös tämän vaalin aikana olen toiminut niin: kesäkuussa lupasin Ristolle työrauhan syyskuulle, syyskuussa lupasin toimintasuunnitelman lokakuussa, lokakuussa julkaisin manifestin.

Kaksi vuotta sitten muuten lupasin toimia kaksi vuotta 50 pikkupojan jalkapallojoukkueen joukkueenjohtajana. Luovun tehtävästä tässä kuussa.

Mitä lupaan puheenjohtajana?

Lupaan motivoituneen panoksen. Monista rooleista seuraa myös paljon synergiaa. Toisin mukanani piirimme työhön kokemukseni, kontaktini ja eri rooleissa syntyneen osaamisen ja näkemykseni.

Lupaan myös jatkaa nykyisen puheenjohtajan vaalimaa pyrkimystä antaa uusille tulijoille tilaa ja vastuuta – esimerkiksi itse tulin viisi vuotta sitten ensimmäiseen luottamustehtävääni kaupunginhallituksen varajäseneksi Risto Kolasen pyytämänä.

Lupaan tehdä strategisia valintoja. Olennaista on, että jos emme saa Helsingin kannatuskurssia muutettua, muutumme Helsingissä pienpuoleeksi. Siksi näen, että KENEN TAHANSA JOHDOLLA on tehtävä uusia linjauksia, avauksia, kokeiluja. Kaikella tekemisellä niin poliittisessa vaikuttamisessa kuin järjestön toiminnassa on oltava suunta. Siksi lupaan tehdä strategisia valintoja toimintasuunnitelmassa hahmotetulla tavalla.

Viestini tälle kokoukselle on: jos valitsette minut, toimintasuunnitelma on tässä ja te sitoudutte suunnitelmaan osana valintaani. Tässä hahmoteltua työtä olen valmis vetämään. Meitä kaikkia ja monia muita tarvitaan, jos aiomme onnistua. Tulen tekemään kaikkeni, että puolueyhdistyksien, ja puolueen jäsenten vapaaehtoinen osaaminen ja voima kuuluu ja saadaan esiin valtuustoryhmän ja piirin työssä. Esillä ollut liiketoimintatyöryhmä on yksi hieno esimerkki, josta saimme ammentaa Palmia-taistelussa.

Hyvät ihmiset, olen tässä, koska uskon, että sosiaalidemokratiaa tarvitaan Helsingissä, Suomessa ja maailmassa. Olen tässä, koska uskon, että sosiaalidemokratia kykenee merkittävään kannatuksen nousuun. Olen tässä, koska olen vakavasti miettinyt tätä kaikkea. Ulospäin! Framtidspartiet! Päätös on teidän.

Kiitos.”