Kirjoitin puoluekokouksen alkaessa viestin omalle postilistalle. Ohessa otteita saamistani vastauksista siivittämään toista puoluekokouspäivää:*

“Toivottavasti Jutta saa jatkaa puolueemme vetäjänä nyt, kun hän on saanut niin laajan kokemuksen ja tutustunut moniin kansainvälisiin politiikkoihin, joiden kanssa olisi nyt entistäkin helpompaa tehdä yhteistyötä. – Hyvä että sinä ja Ihalainen olette Jutan takana.”

“Toivottavasti Jutta pärjää! Joka tapauksessa on uljasta, että jäi tappelemaan kuin nainen!”

“Jos lueskelet viestejä siellä puoluekokouskiireissä niin toivon, että hyvänä puhujana pidät vahvan kannatuspuheenvuoron Jutan valinnan puolesta. Jos puoluekokousedustajat eivät ymmärrä ajan ilmiöitä (globalisaatio, digitalisaatio,jne) ja valitsevat Rinteen puolueen johtoon voi joku persuihin siirtynyt tulla takaisin, mutta vähänkin pidemmällä tähtäyksellä demareiden kannatukselle käy huonosti.
x x, yli 70 v äijä” **

“Kirjoitit hienosti kannatuksestasi Jutta Urpilaiselle. Allekirjoitan näkemyksesi täysin. Olen vähän tällainen hangaround puolueen liepeillä, mutta minulle on hyvin suuri merkitys sillä millaisin aattein ja aatoksin näin merkittävää puoluetta johdetaan, mihin suuntaan katsotaan ja miten vastuu kannetaan. Haluan olla luottavainen, mutta pelkään menneisyyteen katsojia. Ei puolue nouse sillä, että katsotaan Forssaan – nyt pitää katsoa eteenpäin.

Odotan mielenkiinnolla huomisaamun ehdokkaiden puheenvuoroja. Huominen on myös Eurooppa-päivä, symboliikkaa siinäkin.
Ilpo Tiihosen Ihmiseksi kasvamisesta sopinee sekä uuden elämän alkuun että uuden maailman rakentamiseen.

‘Kun kasvaa ihmiseksi, täytyy kokeilla onko peltisiivet kalalokeilla
ja minkälaisin siivin lentää valtameren suola
ja onko muovivaahtoa sen hurjan härän kuola.

Täytyy koetella, koskea ja katsella ja haistella,
täytyy multaan painaa poskea ja vettä maistella.
Silloin tietää millaisessa maailmassa täytyy asua.

Mutta kaikkea ei ehdi nähdä,
paljon ohi vilahtaa
ja joka hetki syntyy jotain joka muuttaa maailmaa.’


*En laita lähettäjien nimiä mukaan, koska viestit laitettu suoraan minulle enkä nyt ehdit varmistaa, olisiko kirjoittajille ok käyttää heidän nimiään.
**Valitettavasti kannatuspuheenvuoropyynnöt piti tehdä eilen tiukkaan takarajaan mennessä enkä siihen junaan ehtinyt, kun olin pitämässä puheenvuoroa poliittisessa tilannekatsauksessa ja väistämättä vauvan kanssa osallistuminen hieman vaikuttaa ehtimisiin. Varmasti täällä aiemmin kirjaamani ajatukset kantavat muiden puheissa!