TIEDOTE 18.3.2011

Kansanedustajaehdokas, tutkijatohtori Pilvi Torsti (sd) jätti perjantaina 18.3. puoluerahoitusvalvonnalle ennakkoilmoituksen
arvioidusta vaalibudjetistaan. Se on suuruudeltaan noin 35 000 euroa, josta yksityisten henkilöiden lahjoitukset ovat tähän mennessä 20 748 euroa. Seminaarituotot muodostavat budjetista 4750 euroa ja Torstin oma rahoitusosuus on arvioitu olevan 7000 euroa.  Yli 1500 euron lahjoituksia ovat tähän saakka antaneet Samuli Simojoki 5000 euroa, Ulpu Iivari 2274 euroa ja Palvelualojen ammattiliitto Pam 2000 euroa. Lisäksi Torstin kampanja saa tukea työn muodossa yrityksiltä (mm. Luxus, Studio-Ateljé Marianne Palonen ja Satkar). Arvio vielä odotettavista lahjoituksista on 1000 euroa.

Suurin yksittäinen summa Torstin vaalibudjetista  eli noin 15 000 euroa menee tv-mainontaan. Verkossa mainostetaan 7000 eurolla ja printtimediassa 5600 eurolla. Puolueen ehdokasmaksu on 900 euroa. Loppu budjetista kuluu esitteisiin, mainonnan suunnitteluun, muuhun materiaaliin, tilavuokriin ja tilaisuuksien järjestämiseen.

Lue tarkemmat tiedot Pilvin kampanjan tukimahdollisuuksista ja lahjoittajista täällä.

***

Suomen Kuvalehdessä 10/2011 oli juttu vaalirahoituksesta otsikolla “Myrskyn mentyä”. Siinä todettiin: “Pienten purojen varainkeruussa on onnistunut esimerkiksi demariehdokas Pilvi Torsti.” Torsti sanoo haastattelussa: “Ehdokkaan näkökulmasta tämä tuki on valtavan tärkeää sekä taloudelliselta merkitykseltään että laajempana tuen ilmaisuna.”