Tänään Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä nostaisin esiin kaksi ajankohtaista asiaa.

Julkisten hyvinvointialojen liitto tutki hiljattain kansalaisten näkemyksiä samapalkkaisuudesta. Lähes 80 prosenttia vastaajista kannatti tavoitteen edistämistä myös huonoina taloudellisena aikoina. Perussuomalaisten kannattajat tukevat tavoitetta vähemmän kuin muut, mutta heistäkin noin kaksi kolmesta on sen takana. Tavoitetta tukivat kaikkein voimakkaimmin Sdp:n ja Vasemmiston kannattajat, sitten Vihreiden kannattajat.

Tiedemaailman kykyä käsitellä vaikeita ja ajankohtaisia asioita puolestaan kuvastaa Veronika Honkasalon tänään tarkastettava väitöskirja “Tyttöjen kesken – Monikulttuurisuus ja sukupuolten tasa-arvo nuorisotyössä.” Veronika Honkasalo tutki väitöskirjassaan monikulttuurisuutta ja sukupuolten tasa-arvoa nuorisotyössä. Nuorten ja nuorisotyöntekijöiden haastatteluiden lisäksi Honkasalo seurasi maahanmuuttajatytöille tarkoitettuja harrastusryhmiä pääkaupunkiseudulla. Honkasalo myös avasi tärkeän keskustelun HS mielipidesivuilla maahanmuuttotutkijoiden kokemasta häirinnästä ja siitä  kumpuavasta vaikeudesta ola mukana julkisessa keskustelussa.

Ylen uutinen tutkimuksesta täällä, väitöstilaisuus alkaa klo 10 Helsingin yliopiston pienessä juhlasalissa.