Tämä on sinulle, joka mietit, että Pilvi kyllä olisi ok mutta miksi ihmeessä demarit!

Poliittinen toiminta tapahtuu puolueiden kautta: jos lähtee politiikkaan, puolue on pakkovalinta. Päätin pyrkiä vaikuttamaan sosiaalidemokraattisen liikkeen kautta erityisesti neljästä syystä:

Ensiksi jaan sosiaalidemokratian perusarvot, joista tärkeimpiä minulle ovat vapaus, yhdenvertaisuus ja kansainvälinen yhteistoiminta.

Toiseksi uskon, että sosiaalidemokraattina on mahdollista päästä käsiksi aikamme vaikeimpiin kansainvälisiin ongelmiin, koska sosiaalidemokratia on suuri ja globaali liike. Toivon erityisesti, että maailmanlaajuinen työväenliike pystyy ratkaisemaan sellaisia globaalin talouden epäoikeudenmukaisuuksia kuin lapsityövoiman käyttö ja ihmisten orjuuttaminen ala-arvoisissa työolosuhteissa.

Perusarvojen ja kansainvälisen toiminnan vahvuuden lisäksi minulle on tärkeää se, että sosiaalidemokratia on edistyksen liike. Näen tulevaisuuden epävarmana ja muutokset voivat olla nopeita.  Siksi niin Suomen kuin maailman asioissa tarvitaan jatkuvaa edistyksellisyyttä eli kykyä etsiä rohkeasti uusia sosiaalisesti ja ekologisesti kestäviä ratkaisuja.

Neljäs demarisyyni on yksinkertainen: demarit on iso puolue Suomessa ja maailmalla ja sitä myöten uskon, että sen kautta myös voi vaikuttaa ja ottaa vastuuta.

Suomen demarien tilaa on vatvottu julkisuudessa aivan riittämiin eikä minulla ole siihen lisättävää. Olennaista on, että tunnistin oman ajatteluni valtaosasta puoluekokouksessa kesällä 2010 tehtyjä linjauksia. Paljon puhutussa maahanmuuttoasiassa puolueen johto viljeli pariin kertaan harmittavaa me-muut-retoriikkaa, mutta asioiden tasolla pidän demarien maahanmuutto-ohjelmaa humaanina ja vastuullisena.

Se on selvää, että puolueessa on menossa murrosvaihe ja haluan olla vaikuttamassa suomalaisen sosiaalidemokratian tulevaisuuden suuntaan.

Siksi Demarit.