Tämä Miksi politiikka –kysymys voi olla vanhemmille ikäluokille omituinen, mutta meille 70-luvulla syntyneille ja nuoremmille politiikka on näyttäytynyt menneen maailman vaikutuskeinolta ja olemme sen sijaan suunnanneet tarmomme järjestöihin, yritysmaailmaan ja projekteihin.

No, miksi sitten lähdin kolmikymppisenä työssä viihtyvänä kahden lapsen äitinä. mukaan eurovaaleihin 2009 ja haluan pyrkiä kansanedustajaksi Helsingin vaalipiiristä 2011 huhtikuun vaaleissa.

Politiikkaan lähdin, koska tulin siihen tulokseen, että vaikka yksilön valinnat ja teot ovat tärkeitä, niin niillä ei maailmaa pelasteta. Olin siis aina uskonut ja uskon yksilön mahdollisuuksiin ja siihen, että asioihin voi vaikuttaa ja maailmaa muuttaa teoilla. Mutta politiikkaan päädyin, koska uskon, että aikamme kysymykset ovat sellaisia, että tarvitaan kollektiivista yhteistä toimintaa, siis politiikkaa niin maailman tasolla kuin Suomessa.

Maailman tasolla näitä kysymyksiä ovat esimekriksi energian ja luonnonvarojen riittävyys, ilmastonmuutos ja globaalin talouden tasapaino. Finanssikriisi osoitti, kuinka epävarmassa ja tilanteessa ratkaisuja haettiin nimenomaan politiikasta.

Täällä Suomessa me joudumme miettimään, mitä on 2000-luvun hyvinvointi, mitä on kestävä ja oikeudenmukainen yhteiskunta ja miten ne toteutuvat.

Tällaisia kysymyksiä on ratkottava yhdessä, politiikassa. Politiikkaa tarvitaan kokoamaan kansalaisten kansalaisten, järjestöjen ja yrityksien voimia yhteen. Itseäni tämä kokoajan tehtävä kiinnostaa ja innostaa.

Siksi siis politiikka ja eduskuntavaalit 2011. Tervetuloa mukaan esimerkiksi täällä verkossa kirjoittamaan wikidemokraattista vaalien tavoiteohjelmaa tai osallistumaan monenlaisiin aivoriihiin,  joista lisätietoa kalenterissa. Kerro mitä sinä tekisit – sekin on politiikkaa.

“Uskon tekoihin ja siihen, että yksilö voi vaikuttaa. Monet aikamme suurista kysymyksistä ovat kuitenkin niin vaikeita ja monimutkaisia, että ne on ratkaistava yhdessä. Maailmanlaajuisia energia-, ilmasto- ja talouskysymyksiä tai päätöksiä arkipäivän peruskoulu- ja terveyspalveluista ei voi ratkaista ilman yhteistoimintaa. Siksi politiikan täytyy pelastaa maailma.”