”Sanotaan se voimalakielellä: Täytyy turvata työntekijän voima! Työntekijän voiman turvaaminen tarkoittaa, että julkinen huomio kiinnitetään työntekijän ja työtä etsivän hyvinvointiin ja asemaan, kun puheen keskiössä tähän saakka ovat olleet rakenteet.” (Pilvi Torsti)

Kalevi Sorsa -säätiön uuden julkaisun Kytketään työt käyntiin – voimaa Työllisyysvoimalasta julkistamistilaisuus järjestettiin torstaina 3.3. Tilaisuus veti eduskunnan kansalaisinfon täyteen ihmisiä.

Julkaisun kokoamistyötä ovat vetäneet Lauri Ihalainen ja Pilvi Torsti, jotka vastaavat myös kirjan johtopäätöksistä. Raportti on jatkoa SDP:n ja palkansaajajärjestöjen vuosina 2009-2010 ympäri Suomea järjestämistä Työllisyysvoimala-tapahtumista, jotka keräsivät yhteen suuren joukon ay-aktiiveja, tutkijoita, yrittäjiä, päättäjiä sekä tavallisia kansalaisia keskustelemaan työhön ja talouteen liittyvistä asioista: miten suomalaista työelämää voitaisiin kehittää ihmimillisempään suuntaan, miten Suomeen voidaan luoda lisää työpaikkoja tulevaisuudessa jne.

Tapahtumien lopputulos oli lukematon määrä kommentteja, havaintoja, kysymyksiä ja puheenvuoroja suomalaisten arjesta ja työpaikkojen todellisuudesta. Työllisyysvoimala-raportin tavoitteena on antaa ääni niille työtä tekeville tai etsiville suomalaisille ja Suomessa asuville henkilöille, jotka osallistuivat yhteiseen pohdintaan.

Lisää julkistamistilaisuudesta täällä. Julkaisu tilattavissa tai pdf ladattavissa ilmaiseksi täällä.