Valtava kiitos kaikesta tuesta kuntavaalien ympärillä. Oma tulos ylitti kaikki odotukset. Sain liki 40 prosenttia enemmän ääniä kuin 2017. 1162 ääntä.

Arvokas ja toivomani päätös vaalikeväälle tuli, kun Helsingin Sdp päätti esittää minua Helsingin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajaksi 2021-2023 elokuusta eteenpäin. Olen kiitollinen luottamuksesta.

Toivoin tätä tehtävää, koska uskon, että aiemman kokemukseni myötä pystyn parhaiten palvelemaan kaupunkilaisia ja Helsinkiä kaupungin johtajistossa. Valtuusto toteuttaa kansanvaltaa ylimpänä päätöksentekoelimenä Helsingissä. Meillä on suuri vastuu. Demokratia on aina hauras eikä koskaan itsestäänselvyys. Helsingin poliittinen tilanne myös muuttui merkittävästi, kun kokoomus ja vihreät menettivät paikkoja ja Sdp, vasemmistoliitto ja perussuomalaiset lisäsivät.

Olen toiminut Helsinki-päättäjänä vuodesta 2009 ja ollut mukana kaupunginvaltuuston lisäksi kaupunginhallituksessa, Helsingin sataman hallituksessa, konsernijaoksessa, johtamisenjaoksessa sekä oman ryhmän johtotehtävissä kaupunginhallitus- ja valtuustoryhmissä sekä piirihallituksessa. Valtakunnallista kokemusta on kertynyt eduskunnasta ja kolmen ministeriön valtiosihteerinä.

Valtuuston puheenjohtajisto osallistuu myös kaupunginhallituksen viikottaisiin kokouksiin. Tämä mahdollistaa läheisen yhteistyön koko hallinnon kanssa ja erityisesti kasvatuksen ja koulutuksen alalla, jonka apulaispormestarin salkku siirtyy ilokseni Sdp:lle ja Nasima Razmyarille. Asioita on paljon: alueellinen tasa-arvo, lähipäiväkotiperiaate ja oppivelvollsuuden käytännön sovellus Stadin ammattioppilaitoksissa ja laajassa lukioverkossamme. 

Jaamme vastuuta niin, että kahden vuoden jälkeen tehtävä siirtyy Ville Jalovaaralle.

Odotukset ylittänyt kampanja

Olen häkeltynyt siitä, kuinka laajan kampanjan lopulta pystyimme tekemään, kuinka hienosti kaikki meni ja kuinka paljon olen sain tukea ja kannustavia viestejä. Vaalit olivat erilaiset kuin aiemmin. Olen kuitenkin onnellinen siitä että saimme lopulta jakaa materiaalia ja kohdata ihmisiä turvavälein ja maskien kanssa. Ihana alkukesän aurinko toi oman valonsa. Nämä vaalit olivat ilman muuta myös “somevaalit”, joita aiemmin oli kerta toisensa jälkeen povattu: sosiaalisen median tuki oli siksi suuressa arvossa ja varmasti moni oppi paljon uutta digitaalisesta kampanjoinnista.

Koko kampanja toteutettiin upean tiimin vapaaehtoisella panoksella. Talkootunnit lasketaan sadoissa. Kaikki, joita kysyin, olivat valmiita auttamaan. Olen tästä kiitollinen ja myös liikuttunut. Tästä kiitos kuuluu meille kaikille. Tekstin lopussa listaus siitä, mitä kaikkea teimme!

Myös taloudellinen tuki ylitti kaikki odotukset. Vaalirahoitusilmoitukseni täällä. Kiitos valtavalla joukolle yksittäisiä lahjoittajia!

Kolmihenkinen kampanjapäällikkötiimi huolehti, että sain keskittyä ehdokkuuteen. Venla Kinnusen kykyä johtaa tällaista kampanjaa voi vain ihailla. Vuokko Aromaa ja Esa Suominen muodostivat Venlan kanssa ideaalin Pilvi2021-päällikkötiimin. Kiitos!

Tästä on todella hyvä jatkaa arkista työtä elokuussa. Koulutus, kokemus ja rohkeus. Välittävä Helsinki. Politiikan täytyy pelastaa maailma.

Kiitos vielä kerran ja hyvää kesää!

*****

Pilvin kampanjassa 2021 kuntavaaleissa:

 •  Jaettiin lähes 14 000 esitettä
 •  Tsempattiin toinen toisiamme sosiaalisessa mediassa ja katukampanjoinnissa
 • Kuvattiin kattava videomateriaali teemoistani ja siitä kuka olen (kiitos Nousussa)
 • Kuvattiin yhdessä Hanna Huumosen kanssa ”Huumonen kysyy – Torsti vastaa” -video jonka uskon sopivan katsottavaksi myöhemminkin.
 • Täytettiin seitsemän eri vaalikonetta ja vastattiin lukuisiin haastekyselyihin
 • Toteutettiin laaja digimainoskampanja
 • Kirjoitettiin satoja sosiaalisen median päivityksiä
 • Osallistuttiin viiteen vaalipaneeliin
 • Järjestettiin yhdessä arvostamieni Nasima Razmyarin ja Timo Harakan kanssa livelähetys
 • Tehtiin neljä #kävelyliveä – käy katsomassa Facebookista ja IG:stä!
 • Kampanjoitiin ympäri Helsinkiä neljänä viikonloppuna
 • Jaettiin 500 keltaista kukkaa helsinkiläisille 
 • Suunniteltiin ja toteutettiin laaja paikallislehtikampanja
 • Päivitettiin nettisivut suomeksi ja englanniksi
 • Vietiin Pilvi-lippua Lasipalatsille arkirutiinina
 • Kuljetettiin toinen Pilvi-lippu eri puolille kaupunkia usean viikon ajan
 • Korjattiin vaalilippu ompelukoneella
 • Toteutettiin metro- ja bussikampanja
 • Järjestettiin Politiikan pelastusjuhlat
 • Saatiin yli 40 yksittäistä tukilahjoitusta
Demokratiatyötä Jakomäessä.


Kukkatempaus alkamassa Kansalaistorilla.