”Go out and continue to do what you must. The world will not be easy. If it was, everything would have been accomplished a long time ago. But know also that you are not alone. We live in a world that we can reach each other at any time.”

Professori Anita Brown Graham päätti kolmen päivän globaalin naisjohtajaverkoston kokoontumisen korostamalla, että maailma on vaativa paikka, mutta periksi ei saa antaa. Takana oli käytännönläheisiä keskusteluja ja yhteistä ideointia 44 maasta olevien naisten kesken siitä, miten maailman kysymyksiä ja ongelmia voidaan ratkoa ja yrityksiä viedä eteenpäin yhteistyön voimalla. Erityisen vaikutuksen teki monien nousevien talouksien naisten yhteiset sijoitus- ja yrityskaavailut, joissa oli samaan aikaan sekä taloudellista kunnianhimoa että eettinen arvopohja. Esimerkiksi egyptiläinen osallistuja veti start-up-yrityksiin sijoittavaa firmaa, jolla on kaksi sijoituskriteeriä: yrityksen pitää pyrkiä ratkomaan Lähi-idän alueen suuria ongelmia ja yrityksen liiketoiminnan täytyy olla skaalautuvaa.

Meitä osallistujia yhdisti se, että olimme joskus olleet mukana Eisenhower Fellowships –koulutusohjelmassa. Mukana oli myös parin muun vastaavan johtajakoulutusohjelman stipendiaatteja. Alojen kirjo vaihteli kenialaisesta öljy-yhtiön naisjohtajasta kehitysmaiden NGO-aktivisteihin. Politiikan puolelta mukana oli monia kiinnostavia toimijoita kuten Kashmirin tämänhetkinen ministeri.

Alla muutamia kuvia. Kolmen päivän puhutteleva, moniulotteinen, vaatima ja toimintaan haastava anti edellyttää lisäjäsennystä. Jossain vaiheessa kenties lisää.

Ystäväni lääketieteen tohtori Basma S. AlBuhairanin kanssa käytiin läpi hänen kotimaansa Saudi-Arabian viime vuotista vallanvaihdosta. Menehtyneen kuninkaan edistyksellinen kehitystyö näkyi Basman mukaan yhteiskunnassa monella tapaa, seuraajan osalta tilanne on vielä arvoitus, Muun muassa koulutus ei ainakaan tällä hetkellä niin keskeisenä kehityskohteena kuin aiemmin. Suomalaisyhteistyötä joka tapauksessa virittelemme.

Ystäväni lääketieteen tohtori Basma S. AlBuhairanin kanssa käytiin läpi hänen kotimaansa Saudi-Arabian viime vuotista vallanvaihdosta. Menehtyneen kuninkaan edistyksellinen kehitystyö näkyi Basman mukaan yhteiskunnassa monella tapaa, seuraajan osalta tilanne on vielä arvoitus, Muun muassa koulutus ei ainakaan tällä hetkellä niin keskeisenä kehityskohteena kuin aiemmin. Suomalaisyhteistyötä joka tapauksessa virittelemme.

Kolmen päivän vetäytymisemme avannut UN Women pääsihteeri Phumzile Mlambo-Ngcuka korosti, kuinka millenium-tavoitteet ovat tuoneet tytöt ja naiset esiin. Työ jatkuu, 2030 asti asetetut uudet tavoitteet ovat tasa-arvotavoitteen näkökulmasta hänen mielestään "sprinttimaratooni", joka meidän on mahdollista toteuttaa. Hieman yli 50 miljoonaa lasta on yhä kokonaan koulutuksen ulkopuolella ja naisiin kohdistuva väkivalta laajaa. Phumzile Mlambo-Ngcuka muistutti myös ensi keskiviikon oranssit päivät -kampanjasta, joka alkaa ensi keskiviikkona ja jonka kautta kaikki voivat vaatia naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettamista.

Kolmen päivän vetäytymisemme avannut UN Women pääsihteeri Phumzile Mlambo-Ngcuka korosti, kuinka millenium-tavoitteet ovat tuoneet tytöt ja naiset esiin. Työ jatkuu, 2030 asti asetetut uudet tavoitteet ovat tasa-arvotavoitteen näkökulmasta hänen mielestään “sprinttimaratooni”, joka meidän on mahdollista toteuttaa. Hieman yli 50 miljoonaa lasta on yhä kokonaan koulutuksen ulkopuolella ja naisiin kohdistuva väkivalta laajaa. Phumzile Mlambo-Ngcuka muistutti myös ensi keskiviikon oranssit päivät -kampanjasta, joka alkaa ensi keskiviikkona ja jonka kautta kaikki voivat vaatia naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettamista.

Education and Entrepreneurship -työpajan antia.

Education and Entrepreneurship -työpajan antia.

Pyöräretki Miamin mannerkaupungista 100 000 asukkaan Miami Beachille, missä ilmastonmuutoksen riskit rajut ja erilaisia konsteja nousevan veden patoamiseksi tekeillä koko ajan.

Pyöräretki Miamin mannerkaupungista 100 000 asukkaan Miami Beachille, missä ilmastonmuutoksen riskit rajut ja erilaisia konsteja nousevan veden patoamiseksi tekeillä koko ajan.

Pyöräilyn edistäminen oli Miami Beachilla nostettu keskeiseksi tavoitteeksi. Rannan tuntumassa saikin ajella rauhassa, mutta pääväylien liikennemerkit ja liikenteen todellisuus eivät kohdanneet.

Pyöräilyn edistäminen oli Miami Beachilla nostettu keskeiseksi tavoitteeksi. Rannan tuntumassa saikin ajella rauhassa, mutta pääväylien liikennemerkit ja liikenteen todellisuus eivät kohdanneet.

Kuinka rakentaa kestäviä yhteiskuntia -paneelissa lisäkseni Donna Shalala President & CEO, Clinton Foundation ja entinen terveysministeri, Mexicon entinen terveysministeri Julio Frenk ja Bangladeshin ympäristöjuristien johtaja Rizvana Hasan.

Kuinka rakentaa kestäviä yhteiskuntia -paneelissa lisäkseni Donna Shalala
President & CEO, Clinton Foundation ja entinen terveysministeri, Mexicon entinen terveysministeri Julio Frenk ja Bangladeshin ympäristöjuristien johtaja Rizvana Hasan.