Kiitos vielä kerran liki 4000 äänestäjää ja kaikki mahdolliset tukijat ja kannustajat. Ehdokkaana on ihmeellisintä, kun miettii, että noin 80 linja-autollista ihmistä halusi antaa juuri sinulle luottamuksen hoitaa yhteisiä asioitamme. Ajatus teistä jokaiselle.

Moni on harmitellut sitä, että jäin viivan väärälle puolelle. Valitettavasti Helsingissä SDP menetti neljännen paikan, vaikka oma äänimääräni nousi. Vaalitulokseni on edennyt tasaisesti: 2011 olin listan kuudes, 2015 viides ja nyt neljäs. Tiedän, että monet ovat tukeneet kaikissa näissä vaaleissa ja olen siitä kiitollinen ja myös ylpeä. Meillä on linja, jota olemme noudattaneet. Vaaleissa ja vaalien välissä. Tukijoiden kanssa teimme kampanjassa parhaamme ja annoimme kaikkemme.

Sain olla pari vuotta eduskunnassa kutsumushommissa. Tein kahden vuoden ajan kansanedustajan työtäni niin hyvin kuin osasin. Kun varhain maanantaina aamulla isäni ja veljeni kanssa tyhjensin työhuoneeni, seisahdin hetkeksi kevätauringon kultaamaan hiljaiseen eduskunnan valtiosaliin. Olen usein tehnyt niin perjantaisin, kun talo hiljenee ja muistuttanut itseäni siitä, että demokratia on aina hauras ja 200 edustajaa kannattelee sitä vuorollaan. Toivon sydämestäni onnea kaikille valituille vaativaan ja arvokkaaseen työhön.

Olen myös ollut vahvasti mukana rakentamassa Sdp:n tulevaisuuslinjaa viimeiset kaksi vuotta. Toivon, että tulevaisuuslinjaamme perustuva hallitusohjelma syntyy. Vaalitulos tukee sitä. Kolmesta hallituspuolueesta kaksi romahti. Se on vahva muutosviesti.

Uskon, että politiikan täytyy edelleen pelastaa maailma ja että koulutus on siinä tehokkain väline. Omien ammatillisten johtopäätöksien aika on vähän myöhemmin. Aina on syntynyt jotain hyvää: 2011 vaalien jälkeen pääsin työskentelemään Lauri Ihalaisen erityisavustajana ja myöhemmin Opetusministeriöön valtiosihteerinä. 2015 vaalien jälkeen perustimme HEI Schools -yrityksen, jonka tarina on edennyt hienosti, vaikka minulla tulikin äkkinousu eduskuntaan 2017. Lisää täällä.

Nyt olen läsnä lapsille ja läheisille. Hyvää pääsiäistä ja kevättä.

ps. Kuva on tältä aamulta. Lapin kevään valo. Hiihdin pian auringon noustua 20 kilometriä. Kutakuinkin parasta mitä tiedän.