Tämän viikon olen lomalla kannustamassa huikeaa joukkuetta, koripallomaajoukkuettamme ”susijengiä” täällä Espanjan Bilbaossa.

Kiitos hyvät ihmiset suuresta luottamuksesta Stadin demarien esivaalissa. Toiseksi eniten ykkösääniä heti ulkoministeri Tuomiojan jälkeen ja kolmas sija kaikissa äänissä on huikea tulos ja erityisen merkityksellinen minulle, koska viimeiset puoli vuotta olen ollut aktiivityöstä poissa kolmannen lapsemme syntymän johdosta.

Aiemmista vaaleista kuitenkin tiedämme, että kärkisijoitus esivaalissa ei suomalaisessa järjestelmässä riitä valituksi tulemiseen, vaan valtava työ on nyt edessä.

Tässä ajassa ilahdutti oman tuloksen lisäksi ulkoministeri Tuomiojan suvereeni menestys ja Nasima Razmyarin nousu kärkiehdokkaiden joukkoon. Nuori pakolaisena suomalaiseen hyvinvointivaltioon muuttanut nainen, joka omalla työllään nousisi ensimmäisenä maahanmuuttajana parlamenttiin, kertoisi tarinaa siitä kansainvälisestä sosiaalidemokratiasta, jota haluan olla maailmassa edistämässä.

Mutta työ on siis edessä. Toivon todella, että näemme uudessa eduskunnassa helsinkiläisen sosiaalidemokratian vahvan panoksen ja sitä työtä lähdemme Erkin, Nasiman ja muiden ehdokkaiden kanssa tekemään.

Tähän pyydän kaikkia teitä mukaan: viekää viestiä omiin kahvipöytiinne ja verkostoihinne, tulkaa mukaan keskusteluihin verkossa ja kaupungilla ja ottakaa yhteyttä (pilvi@pilvitorsti.fi, 040-7191206).

Mutta tänään kannustetaan Suomi voittoon! Tositoimiin helsinkiläisten edustajana palaan ensi viikolla ja kaupunginhallitusryhmämme vetovastuuseen lokakuun alussa.

(koko esivaalin tulos täällä)