“Hyvinvointivaltio ei Korkmanin mukaan ole vain ideologinen tai solidaarisuuskysymys. Se on myös talousmielessä tehokkain tapa järjestää monenlaisten palvelujen tuotanto ja erilaiset sosiaalivakuutukset. Koulutus on yksi niistä.

Hyvinvointijärjestelmä vaatii silti jatkuvaa kehittämistä. Jokapäiväinen mantra on väestön ikääntyminen ja siitä seuraava kestävyysvaje, joka rapauttaa palvelujen rahoituksen. Muitakin haasteita on.

-Meidän pitää valita, mikä on se palvelusetti ja -taso, joka tarjotaan. Sen pitää olla riittävän hyvä, että se kelpaa kaikille ja sitä voivat sitten halukkaat täydentää yksityisillä vakuutuksilla.”

Näin korkealle arvostamani professori Sixten Korkman tänään Helsingin Sanomissa. Jatkamme teemasta illalla kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Rakel Hiltusen ja kanssaehdokas Ann Selinin kanssa Malmilla klo 18. Tervetuloa!