Historiantutkijakollega muistutti rappiotaiteen historiasta. Natsien kirjojen polttaminen lienee monille tuttua. Myös maalaustaiteen puolella pyrittiin muokkaamaan kansalaisten taidekäsityksiä. Natsit järjestivät suuren “rappiotaiteen” näyttelyn Münchenissä 1937 tavoitteenaan osoittaa, kuinka turmiollista moderni taide oli. Tähän entartete Kunst -näyttelyyn kerättiin töitä muun muassa sellaisilta taiteilijoilta kuin Henri Matisse, Pablo Picasso, Vincent van Gogh ja Marc Chagall. Taidetta myös tuhottiin.

Samanaikaisesti rappiotaiteen näyttelyn kanssa natsit järjestivät “Suuren saksalaisen taiteen näyttelyn”, jossa esiteltiin natsien taidekäsityksen mukaisia töitä ja pyrittiin näin sivistämään kansalaisia.

Neljän kuukauden jälkeen rappiotaiteen näyttely oli kerännyt lähes neljä kertaa enemmän kävijöitä kuin Suuren saksalaisen taiteen näyttely.

Wikipedian artikkeli aiheesta täällä.