Kunta-alalle saatiin neuvoteltua uudet työehtosopimukset tällä viikolla. Työntekijäpuolen neuvotteluja johtaneen JHL:n puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuoren arvio tehdystä sopimuksesta kuvaa, miten JHL yhdessä muiden työntekijäjärjestöjen kanssa ajoi pätkätyöläisten asiaa. Samalla kun Santamäki-Vuori piti neuvottelutulosta “kohtuullisena”, hän totesi: “Harmittamaan jäi se, ettei pätkätyöntekijöitä syrjiviä vuosilomamääräyksiä saatukaan korjatuksi.”

JHL ajoi voimakkaasti tämän syrjivän elementin poistamista ja muut työntekijäjärjestöt tukivat tavoitetta. Lähtökohta on, että lomaa pitää kertyä saman verran riippumatta työsuhteen muodosta tai kestosta. Työnantajapuoli ei kuitenkaan halunnut avata mitään sopimustekstejä. Lue lisää täällä.

Olen kirjoittanut ay-liikkeen roolista näissä keskeisissä kysymyksissä aiemmin täällä.