TIEDOTE 24.11.2010: Jungner ja Torsti: Eliitti ei saa piiloutua suljettujen ovien taakse

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner ja tutkijatohtori Pilvi  Torsti vaativat päätöksenteon perusteiden avaamista kansalaisille. Päätöksentekijöiden ei pidä piiloutua suljettujen ovien taakse, vaan tuoda keskustelunsa julkisuuteen.

Helsingissä keskiviikkona pidetyssä tilaisuudessa  (Helsingin Sd-Killan kyselytunti, Bulevardin kahvisalonki) Jungner ja Torsti painottivat luottamusta kansalaisten arviointikykyyn.  ”Jos hallituksen energiaveropaketti olisi valmisteltu  avoimesti julkisuudessa, sen virheet olisi huomattu ajoissa”, Jungner sanoi. Ymmärtämys Irlannin kriisin hoitoon paransi hänen mielestään, jos sitä koskevat keskustelut olisivat EU:n kansalaisten tiedossa.

Pilvi Torstin mukaan avoimuutta on lisättävä  ensi vaalikaudella myös eduskunnassa, jotta kansanedustajat voisivat täyttää nykyistä paremmin tehtäväänsä kansan edustajina.

Valtion talouden tasapainottaminen ja ihmisten mahdollisuuksien tasa-arvon vahvistaminen ovat Mikael Jungnerin mielestä sosiaalidemokraattien keskeisiä tavoitteita ensi vaalikaudella. Jungner totesi, että juuri tasa-arvoisten mahdollisuuksien tarjoaminen kansalaisille erottaa SDP:n oikeistopuolueista. Mikael Jungner totesi, että säätykierto on vienyt suomalaista yhteiskuntaa eteenpäin. Siitä on pidettävä  edelleen kiinni ja huolehdittava siitä, etteivät asuinalueet jakaudu hyviin ja huonoihin.