Viime viikolla Ressun lukion juhlasali täyttyi. Kysymykset olivat teräviä ja laidasta laitaan. Teemoiksi lukiolaiset olivat valinneet sukupuolivähemmistöjen oikeudet, maahanmuuttopolitiikan ja nuorten asiat. Viimeinen yleisökysymys verotuksen progressiivisuuden täydellisestä lopettamisesta jätti miettimään, kuinka hyvin lukiolaiset ja kansalaiset tuntevat ja tietävät erilaisten verojärjestelmien taustoja ja perusteluja.

Minulta kysyttiin erikseen Sdp:n kannatuksen nostamisesta nuorten parissa. Vastasin korostamalla perustyötä ja  arvopolitiikkaa, joka käsittelee sellaisia asioita kuin vaikkapa peruskoulu. Puhuin myös kansainvälisen laajan liikkeen merkityksestä tässä ajassa, kun tarvitaan laajoja yhteisiä globaaleja ratkaisuja niin ilmastopolitiikassa kuin työntekijöiden oikeuksissa ja ihmisten oikeudenmukaisessa kohtelussa kaikilla maailmassa. Vastaukseeni lisäisin näin jälkikäteen vielä, että “minäkin äänestin lukiolaisena vihreitä”.

Tällä viikolla keskiviikkona Mikael Jungner Killan kyselytunnillamme 2010-luvun sosiaalisuudesta klo 18 Bulevardin kahvisalongista ja torstaina Kontulan Aatteiden viikolla Kontulan kirjastossa klo 15 Tuula Haatainen ja 1630 oma osuuteni otsikolla Politiikan haasteet lähiöissä. Tervetuloa jakamaan ajatuksia ja pelastamaan maailmaa.