Tiedote 1.6.2009: Eurovaaliehdokas Pilvi Torsti ja Antti Liikkanen Rovaniemellä: Pohjoinen ulottuvuus EU:n perusarvojen ytimessä

Eurovaaliehdokas, tutkijatohtori Pilvi Torsti (sd) ja hänen rovaniemeläinen tukijansa kaupunginvaltuutettu Antti Liikkanen esittelivät tulevien Euroopan unionin vaalien asetelmia maanantaina Rovaniemellä osana Torstin Oulun-Rovaniemen kiertuetta.

kaupunginvaltuutettu Antti Liikkanen kehoitti rovaniemeläisiä äänestämään 181.

kaupunginvaltuutettu Antti Liikkanen kehoitti rovaniemeläisiä äänestämään 181.

– Pohjoinen ulottuvuus ja itäkysymykset korostavat Suomen roolia Unionissa. EU:n kolme tärkeintä asiaa, rauha, energia ja ympäristö, ovat keskeisiä asioita myös ja erityisesti Lapissa ja Rovaniemellä, Liikkanen totesi ja vetosi pitkäaikaiseen EU-kokemukseensa.

Tutkijana, toimittajana ja kansainvälisissä hankkeissa entisen Jugoslavia alueella työkokemuksensa hankkinut valtiotieteen tohtori Torsti kertoi lähteneensä politiikkaan 33-vuotiaana äitinä, koska uskoo, että nyt tarvitaan tekoja politiikassa.

– Tarvitsemme yhteistahtoa Rovaniemeltä Brysseliin, jos aiomme esimerkiksi vastata ilmastonmuutoksen haasteeseen ja voittaa maailmanlaajuisen laman. Nämä ovat keskeisiä asioita täällä pohjoisessa, missä EU:n raja-alueiden välinen yhteistyö korostuu.

Torstin kärkiteemoja eurovaaleissa on ”EU:sta johtava vihreä talousmahti”, joka tarkoittaa talouden ja työllisyyden, ilmasto- ja ympäristöpolitiikan sekä energiakysymyksien tarkastelua kolmiona. Euroopan tuleva kasvu ei voi onnistua, jos kolmion kaikkia kärkiä ei oteta huomioon.

Antti Liikkanen korosti Torstin yliopistouran osoittamaa menestystä tiedeyhteisössä, konkreettisia näyttöjä, kielitaitoa ja selkeäsanaisuutta.

– Kahdeksan vuodenajan Suomi ja keskiyön auringon Lappi vaativat EU:n direktiiveihin oman leimansa, jonka antaminen edellyttää kiinnostusta ja ymmärrystä koko maan asioihin, Liikkanen totesi.

Aamukahville saapunutta yleisöä puhuttivat kaikkiin suomalaisiin vaikuttavat direktiivit, kuten terveysdirektiivi ja työaikadirektiivi.

– Tarja Halonen sanoi presidenttifoorumissa hyvin, kuinka EU on Suomen sisäpolitiikkaa, Torsti totesi.

Yleisö kysyi Torstilta EU-asioiden lisäksi työn ja perheen yhdistämisestä.

– Puolisoni rovaniemeläinen sisko on täällä paikalla ja voi vahvistaa, että meidän perheessä lapsista huolehtii kaksi aikuista. Lisäksi isovanhemmat ovat olleet elämässämme mukana koko ajan.

Oulussa Torstin kanssa kampanjoivat ruukkilaiset appivanhemmat. Pilvi Torstin vaalipäällikkönä toimii Sallasta lähtöisin oleva entinen europarlamentaarikko Ulpu Iivari.