Eurovaaliehdokas, tutkijatohtori Pilvi Torsti (sd) haluaa muistuttaa kokoomusta maahanmuuttopolitiikan tosiasioista. Kokoomuksen ehdokas Kai Pöntinen vaati MTV3:n vaaliväittelyssä “sosiaalipummien maahanmuutolle stoppia”.

– Suomeen on tullut viime vuosina noin Rautavaaran kunnan väkiluvun kokoinen määrä eli  noin 1500 pakolaista osana kansainvälisiä kiintiöitä sekä turvapaikan saamisen myötä.  Suomalaissyntyisiä taas asuu ulkomailla toista miljoonaa. Emme voi sulkea omia rajojamme, jos haluamme itse liikkua maailmalla vapaina, Torsti muistuttaa.

Torstin mukaan turvapaikan hakijoiden ja sen saaneiden määrät eivät kohtaa, mikä osoittaa, ettei järjestelmä toimi oikein

Torsti kysyy heijastelevatko Pöntisen maahanmuuttokannanotot kokoomuksen linjaa? Kokoomus kuuluu europarlamentissa konservatiiviryhmään yhdessä esimerkiksi Silvio Berlusconin puolueen Forza Italian kanssa.

– Konservatiiveilta on totuttu kuulemaan kovaa politiikkaa. Ylilyönteihin ei silti pitäisi sortua.

Pilvi Torsti on yrittänyt tuoda esiin europuolueiden eroja esimerkiksi Haluatko europarlamentaarikoksi? -nettivisailussa .

Lisätietoja:

Pilvi Torsti,  040 719 1206, pilvi@pilvitorsti.fi

kampanjasihteeri Matti Niemi, 045 679 1717, matti@pilvitorsti.fi