Tänään iltapäivällä Hämeenlinnassa tapasimme Hämeen vahvoja naisvaikuttajia ja kävelykadulla kiiruhtaneita kansalaisia. Päivän omintakeisin palaute odotti sähköpostissa. Tässä ote pyöräilijältä, jonka kanssa keskustelin Hämeenlinnassa ja jolla oli jo valmis ehdokas:

“Onneksi otin mukaan tarjoamasi esitteet! Luin  kotona ja hämmästyin. Et ollutkaan tavanomainen poliitikko. Itseasiassa et poliitikko lainkaan! Tämän takia vähän innostuin ja päätin kirjoittaa. Politiikan ongelma on, että siinä on niin paljon mukana vanhoja, yli 50 vuotiaita gubbeja ja mummuja. “leipäpappeja”! Sinunlaisiasi toimijoita tarvitaan enemmän. Erilaista otetta. Maailmannäkijöitä. Ja toteuttajia. Toivotan menestystä vaaleissa! Voi olla, että harkitsen vielä.” 

Pilvin esitteitä oli jakamassa myös entinen maaherra Kaarina Suonio.

Pilvin esitteitä oli jakamassa myös entinen maaherra Kaarina Suonio.

Kansanedustaja emerita Lea Savolainen, Pilvi ja kansanedustaja Tarja Filatov, joka tarjosi kahvit Hämeenlinnassa.

Kansanedustaja emerita Lea Savolainen, Pilvi ja kansanedustaja Tarja Filatov, joka tarjosi kahvit Hämeenlinnassa.

Illalla Helsingissä odotti kansanedustaja Rakel Hiltusen tukiryhmä-tapaaminen. Siellä mahtavan aktiivinen yleisö penäsi lisää puhetta konkreettisista asioista, jotka oikeasti merkittäviä tavallisille ihmisille silloin kun puhutaan Euroopan unionista. Tietenkin tähän kysymykseen voi vastata yksittäisillä esimerkeillä: euro, vakaat korot, samat kännykkäpuhelujen hinnat kaikissa EU-maissa jne. Mutta silti ajatus  “ihmisten Euroopasta” jää selvästi monelle vaille sisältöä. Ehkä pitäisi yhä enemmän korostaa sitä, että parlamentaarikon yksi tärkeä ja selkeä tehtävä on tuoda oman maan erityispiirteet EU-lainsäädäntöön. Sellaisia voivat olla kesämökkien soutuveneet, metsien sienet ja marjat, sään tuomat erityisolosuhteet jne. 

Päivän päätteeksi istuimme Pekka Haaviston johtamassa paneelissa Töölön Agora -illassa. Aiheena oli, onko EU puolustusliitto vai rauhan liitto ja keskustelemassa kanssani Jussi Saramo (vas.) ja Tuulikki Ukkola (kok.). Rauhan liitosta ja siviilikriisinhallinnasta minä tietysti puhuin. KIITOS superaktiiviselle yleisölle. Alla tunnelmapala kirjakaupan rauhassa käydystä keskustelusta. Markku Valtasen kuvia tilaisuudesta täällä. Politiikan Pelastusohjelman kirjoituksia aiheesta turvallisuus ja rauha.

img_1573