Tiedote 18.5.2009: Eurovaaliehdokas Pilvi Torsti kehuu Lauri Lylyn pätkätyöläislinjauksia

– On hienoa, että SAK:n uusi johtaja haluaa heti nostaa aikamme suuren työelämäkysymyksen eli pätkätyöläiset esiin. Eurovaaliehdokas Pilvi Torsti (Sd) kiittelee Lauri Lylyn ensimmäisten julkisten puheiden avauksia.
Sak:n tuore puheenjohtaja Lauri Lyly korosti pätkätyöläisten asian ajamista yhtenä ay-liikkeen tärkeänä tehtävänä sekä Suomessa että Euroopassa puhuessaan sosialidemokraattisen puolueen Ihmisten Eurooppa –seminaarissa lauantaina.
– EU:ta on syytä kehittää sosiaalisemmaksi, jotta se on uskottava toimija palkansaajien silmissä., Lyly totesi ja korosti pätkätyöläisten asiaa yhtenä ay-liikkeen keskeisenä eurooppalaisena haasteenma.
Pilvi Torsti on nostanut pätkätyöläisten aseman yhdeksi eurovaalien tavoiteteesikseen. Torsti puhui tarvittavasta kaksiraidemallista myös vappupuheessaan Helsingin Hakaniemessä. Kahden raiteen mallilla Torsti tarkoittaa sitä, että pätkä- ja katkotyöt ja määräaikaiset työsuhteet nähdään yhtenä työelämän muotona, jota varten on rakennettava oma sosiaaliturvaraiteenda. Toisella raiteella toimivat edelleen vakituisten työsuhteiden pelisäännöt. Torstin mukaan kaksiraidemalli on haaste sekä ay-liikkeelle että politiikalle.
Yli puolet solmittavista uusista työsuhteista on jo vuosia ollut muita kuin vakituisia työsuhteita.