Politiikan pelastusohjelman teksti- ja videoblogeja ja niihin liittyvää keskustelua on julkaistu helmikuusta 2009 alkaen. Seuraavassa yhteenveto 7.5.2009 mennessä naiset-teeman alle tuotetusta materiaalista. Eurovaalien 2009 tavoiteohjelmaani pääsee tästä.

EU:n on lopetettava naiskauppa

Naisten kauppaaminen, kaappaminen, kuljettaminen, myyminen ja orjuuttaminen ovat järkyttäviä laajoja ihmisoikeusrikoksia Euroopassa ja kannattava kansainvälisen rikollisuuden laji. Kun puhutaan poliisiyhteistyöstä tai viranomaisten toimivaltuuksien lisäämisestä, painopistettä pitää siirtää terrorismista ja huumekaupasta myös naiskauppaan ja ihmiskauppaan. Prostituutiosta on tehtävä osa EU:n vastuualuetta. Laittomien siirtolaisten toivottomat pyrkimykset päästä Eurooppaan ovat usein myös osa ihmiskauppa-ongelmaa.

”Erilaisten arvioiden mukaan ihmiskaupan uhreja on vuosittain noin 700 000. Uhrien todellista määrää on tietysti vaikea tietää ja tilastot kertovat usein vain ”jäävuoren huipusta”. Jenni Tuominen