Politiikan pelastusohjelman teksti- ja videoblogeja ja niihin liittyvää keskustelua on julkaistu helmikuusta 2009 alkaen. Seuraavassa yhteenveto 7.5.2009 mennessä markkinat-teeman alle tuotetusta materiaalista. Eurovaalien 2009 tavoiteohjelmaani pääsee tästä.

Markkinoiden ylilyönneille loppu

Tarvitsemme markkinoita ja tarvitsemme pankkeja, muttemme halua olla niiden orjia. Rahoitusmarkkinoiden ylilyöntejä ei saa päästää toistumaan. On tiukennettava sijoitusyritysten valvontaa ja tiukennettava niille asetettuja vaatimuksia.

Yksilöiden eettiset kulutuspäätökset ovat tärkeitä ja vaikuttavia. Mutta se ei vapauta poliitikkoja vastuusta. Heidän on asettava selvät ja tiukat rajat, joita yritykset ja kansalaiset noudattavat. Talouselämän täytyy sitoutua yhteiskunnan moraalisiin sääntöihin.

”Kavahda niitä, jotka luulevat, että kuopattu reaalisosialismi tai sen henki olisi vaihtoehto. Markkinatalous on elinvoimainen ja muuntumiskykyinen. Sen suuria vahvuuksia on luovuus.” Mikko Rönnholm