Tämä viesti on pyyntö kaikille, jotka yhtään minua tunnette! Salpakankaan ala-asteelta, Lammin lukiosta, futismammana, tutkijana tai päättäjänä. Pyydän, että luet ja mietit vaikka vain viisi sekuntia otsikon kysymystä. 

Kun 2009 lähdin ensimmäisiin vaaleihin 33-vuotiaana tutkijatohtorina, puoluepolitiikka oli minulle vierasta. Ratkaisevaa oli, että ystävät, kollegat ja lähiperhe kannustivat ja jopa usuttivat mukaan. Uskoin, että politiikan täytyy pelastaa maailma.

Nyt ajattelen, että kaltaiselleni aktiiville, joka oli aina tarttunut asioihin ja halunnut vaikuttaa, ratkaisu oli mitä luontevin. Mutta silloin esiintyminen poliitikkona ja julki-demarina oli iso juttu. 

Nyt kaipaan samalla tavalla palautetta ja tukea kuin 2009. Olen arvostanut ihmisten luottamusta, jonka varassa olen saanut päättäjänä liki kymmenen vuotta toimia. Olen koittanut tehdä parhaani.

Ratkaisu ehdokkuudesta tämän kevään korona-kuntavaaleissa on vaikea. Tunnen Helsinki-päättäjän työn merkityksen ja vaikuttavuuden. Tunnen myös työn vaativuuden ja vaalien rankkuuden itselle, perheelle ja tukitiimille. Viime aikoina politiikka on tuntunut erityisen repivältä. Olen lukenut suurella ymmärryksellä, kun arvostamani ihmiset Hanna Huumonen ja Mikko Koskinen ovat tehneet luopumispäätöksiä erilaisista tehtävistä.

Kaikkein vaikein on ristiriita, joka näissä vaaleissa kärjistyy. Vaaleissa mennään henkilö edellä, vaikka vaikuttamiseen tarvitaan kykyä toimia yhteisten tavoitteiden hyväksi puolueen sisällä ja puolueiden välillä neuvotellen. Yhteistyön kulttuuri on asia, jota Helsingin päätöksenteossa olen erityisesti pyrkinyt vaalimaan. 

Olen mukana, koska rakastan Helsinkiä ja uskon, että korona-aika vaatii kokeneita ja rakentavia päättäjiä. Nämä ovat seitsemännet vaalit, joissa olen 12 vuoden aikana. Kysymykseni on yksinkertainen.

Voisitko auttaa? 

Auttaa voi mitä moninaisin tavoin. Kaikki apu on ehdokkaalle valtavan arvokasta ja antaa myös voimaa.  

Vaaleissa auttaminen ei tarkoita sitoutumista puolueeseen tai politiikkaan, vaan demokratiaan. Olennaista on, että auttaa ennen vaaleja, ei vaalien jälkeen. Siksi pyydän, että harkitset toimintaa tänään kolme kuukautta ennen vaaleja. Vaalien jälkeisenä päivänä on turha harmitella tulosta. 

1. Ole yhteydessä. Kerro, miksi toivot, että pyrkisin valtuustoon ja mikä sinulle on tärkeää. Kysy, mikä askarruttaa. Otan nämä keskustelut huomioon, kun viimeistelen vaaliteemoja.

2. Kilauta kaverille. Vaaleissa ratkaisevat äänet. Tutkitusti ihmisten ratkaisuihin vaikuttaa eniten se, että joku tuttava suosittelee. Näissä koronavaaleissa se tulee olemaan vielä entistäkin tärkeämpää, kun emme voi tavata ihmisiä. Pystytkö miettimään 1-5 henkilöä, jolle voisit suositella tuntemaasi Pilviä vielä tammikuun aikana. Heidän palautteensa ehditään ottaa huomioon, kun viimeistellään vaaliteemoja.

3. Tule mukaan tukijaksi. Lahjoita rahaa, anna aikaa. Kampanjatilini on OP FI64 5317 1720 0552 48, saaja “Pilvi Torstin tukitili” ja viestiksi “Kuntavaalit 2021”. Laita minulle viestiä, jos voit auttaa kampanjan toteutuksessa tai sinut saa lisätä kampanjamme facebook-ryhmään (Pilvi: 040-7191206, info@pilvitorsti.fi). Kampanjatiimiä vetävät Venla Kinnunen, Esa Suominen ja Vuokko Aromaa. 

4.  Tue myös muita ehdokkaita, jos se on sinulle luontevaa. Demokratia perustuu ihmisiin, jotka lähtevät mukaan.

5. Lähetä minulle viesti ja kerro yksi asia, mistä Helsingissä pidät.

Lämpimin terveisin,

Pilvi