Processed with VSCO with g3 preset

Kaipaatko kotiin jonkun kivan pääsiäiskoristeeen ja lapsille pääsiäisjuttuja? Ruohot on jäänyt kasvattamatta ja aikaa rajallisesti, kun edessä neljä vapaapäivää ja ruuat pitäisi miettiä ja työtkin viimeistellä.

 
Yksi vinkki voisi olla muniva kukko. Tai voi sitä kutsua kanaksikin, mutta kukko on meidän perheessä vakiintunut. Muniva kukko on hauskempi kuin muniva kana.
 
Miten muniva pääsiäiskukko toimii? Tarvitset kertaluontoisena hankintana kukon, jonka voi täyttää. Oman lasikukon sain aikanaan äidiltä ja kangaskukko on eläkeläismyyjäisistä hankittu.
 
Ja sitten vaan kukot pöytään! Muninta voi alkaa, kun siltä tuntuu: kiirastorstain aattona (eli tänään) tai vaikka pitkäperjantain aamuna. Munimistiheys on sekin jokaisen päätettävissä.
 
Mitä kukko munii? Tässä on vain mielikuvitus rajana. Pikkulapsille silloin tällöin ehkä yllätysmunan. Turhan muovirojun määrää voi vähentää toteamalla, että kukko tykkää enemmän munia pieniä täyssuklaamunia, joita saa pusseissa.
 
Isommat lapset (esiteinit), jotka ainakin meillä rakastavat edelleen Kinder-suklaata, arvostavat kukon pyöräyttämiä kinderpatukoita yllätysmunien sijaan. Meidän kukko munii myös papanoita eli Kouvolan lakritsia, koska se on kaikkien herkku.
 
Munivan kukan toimivuus on minulle siinä, että se elää lasten ja aikuisten iän ja mieltymysten mukaan. Samalla saadaan pari kivaa pääsiäiskoristetta pöytään, mikä tuntuu perinteeltä. Esimerkiksi tänä vuonna kukot matkasivat Lapin lomalle mukaan.
 
Toinen tärkeä juttu minulle on hulluttelu, jonka muniva kukko mahdollistaa ruuokavuosien keskelle elävälle äidille. Ettei menisi elämä liian vakavaksi pitäessä pesueelle jöötä.
 
ps. Jos kukkoa ei tähän hätään löydy niin voi kehittää munivan pääsiäiskoristeen esimerkiksi pahvirasiasta, jonka päälle liimaa muutaman höyhenen.

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with g3 preset