Olen työkseni varhaiskasvatuksen kanssa ja sen ammattilaisten kanssa tekemisissä. Meillä on valtava näyttö siitä, kuinka  merkittäviä vuodet ennen kouluikää ovat. Niihin kannattaa satsata. Se on lasten etu, se on perheiden etu ja se on yhteiskunnan etu. 

Siksi olen ylpeä, että Helsinki jatkaa kaikkien subjektiivista päivähoitoa, vaikka maan hallitus sitä rajoitti. Näin kaupunginhallituksessa päätimme. Varhaiskasvatus on lapsen oikeus eikä sitä voi rajata vanhemman työtilanteen vuoksi.

Seuraavaksi meidän pitää tehdä siitä maksutonta ja samalla varmistaa jatkuva kehitys tutkimustietoon perustuen. Varhaiskasvatus kuuluu osaksi Suomen huippuosaamista. Olisi sulaa hulluutta jättää tämä kruununjalokivemme vajaakäyttöön.

Pienimmät lapset ansaitsevat parhaat opettajat ja hoitajat. Ja opettajat ja hoitajat ansaitsevat ympäristön ja edellytyksen, jossa he voivat toteuttaa työtään parhaalla mahdollisella tavalla.

Peruskoulu oli aikansa radikaali uudistus, nyt on aika ajaa varhaiskasvatus osaksi kaikkien lasten elämää.