Teimme keskiviikkona valtuuston kokouksessa aloitteen, jokaon akuutista toteutettava, jos todella aiomme ratkoa pk-seudun asuntopulaa ja kohtuuhintaisen asumisen ongelmaa.

Aloittee. pääsisältö: nostetaan Helsingin ja pk-seudun asuntotuotantotavoitetta 25 prosenttia. Helsingissä nostettu tavoite tarkoittaisi noin 7000 asuntoa vuodessa, kun luku viime vuodet on ollut 5000-5500. Tavoitteen sisällä esitämme, että 30 prosenttia asunnoista olisi ara-tuotantoa eli kohtuuhintaista tuotantoa.

Aloitteen kolmas laajempi tavoite on pyrkimys vaikuttaa valtion asuntopolitiikan linjoihin nyt, kun tämän hallituskauden linjauksia ollaan viimeistelemässä. Tähän asti hallituksella ei ole juuri näyttänyt olevan kaupunkipolitiikkaa eikä varsinkaan laajempaa näkemystä siitä, että Suomen kasvu tapahtuu tällä hetkellä lähinnä suurimmissa kaupungeissa ja siksi on elintärkeää pitää kasvu vauhdissa. Se taas edellyttää valtion ja kaupunkien hyvää ja luottamukseen perustuvaa yhteistyötä.

Koko aloite täällä.