V__3A02Hyvät ihmiset,
vaalien kampanjatyö on nyt tehty. Kummityttö (kuvassa) on viikkoja jakanut äänestysvinkkejä. Valtava määrä ihmisiä on laittanut itsensä kuukausia likoon demokratian puolesta ja hyväksi. Tänään on ollut äänestäjien vuoro.
Kiitän kaikkia monella eri tavoin mukana olleita! Tämä on ollut huikea kokemus ja matka. Ehdokkuus ylipäänsä on. Mahdollisuus muutaman kuukauden ajan perehtyä valtavaan määrään asioita. Mahdollisuus kuulla mitä moninaisimpien ihmisten näkemyksiä maailmasta. Ja lopulta kaikesta tästä muodostuu käsitys, miksi toivoo tulevansa valituksi. Edustamaan tiettyjä ajatuksia, ihmisiä ja lähtökohtia.
Tänään on erityisesti päivä, jolloin kiitos kuuluu vaalikampanjoille, joissa vapaaehtoiset ovat väsymättä ja lukuisilla erilaisilla tavoilla tehneet työtä luottamansa ihmisen hyväksi. Kuten eilisessä Narinkkatentissä Laura Rädyn johdolla totesimme: ehdokkaalle se, että ystävät, tuttavat, eri reittejä kampanjaan mukaan tulleet ihmiset laittavat itsensä niin täysillä peliin, on erikoinen kokemus. Se antaa voimaa, lisää uskoa yhteisön kykyyn muuttaa maailmaa.
Vaalitulos tulee varmasti vaatimaan oman analyysinsä, jonka aika tulee. Työmme hyvän yhteiskunnan ja maailman puolesta jatkuu joka tapauksessa.
Kaikissa tapauksissa tänä iltana valittavien ihmisten vastuu alkaa heti ensi viikolla. Toivon kaikille valituksi tuleville viisautta ja voimia. Kiivas kampanjatahti vaihtukoon kauas katsovaan harkintaan.
Helsingin Sdp:n puheenjohtajan ominaisuudessa kiitän myös kaikkia helsinkiläisen sosialidemokratian puolesta tehdystä vaalityöstä.
Pilvi Torsti