kuva 2”Kuunnellaan heitä, jotka puhuvat hiljaisella äänellä.” Se on ollut yksi Rakel Hiltusen tunnuslauseita. Rakel summasi neljää hienoa kauttaan kansanedustajana tänään perjantaina yhteisessä tilaisuudessamme. Keskustelimme ikäihmisten, senioreiden, asioista: köyhyydestä, palveluista, kotihoidon vaativasta tilanteesta ja ennen muuta siitä, miten tärkeää kuntoutuksen toimivuus on.
Rakel kertoi tunnistaneensa minussa sielunkumppanin, ja voin sanoa jakavani tuon tunteen. ”Ihmisten viestit, tunnelmat ja tunnot tarttuvat sinuun. Kaikkia asioita ei voi hoitaa, mutta siinä paikalla missä on, voi tehdä parhaansa”, Rakel neuvoi lämminhenkisessä tilaisuudessa Paasitornissa.
Oma sloganini on ”Politiikan täytyy pelastaa maailma. Päätös kerrallaan.” Rakel kertoi löytäneensä työhuonettaan tyhjentäessään muistiinpanon: ”Olin kirjoittanut että politiikan tehtävä on muuttaa ja parantaa maailmaa sekä parantaa ihmisten elämää. Siinä olen löytänyt Pilvissä samalla tavalla asioista ajattelevan ja asioita arvottavan ihmisen.”