Huomenna keskiviikkona vierailen Nopean toiminnan virastossa Radio Helsingissä yhdessä Anni Sinnemäen ja Lasse Männistö kanssa. Alla ohjelman Facebookissa julkaistu esittelyteksti.

“Helsingin apulaiskaupunginjohtajat on viime aikoina valittu kohujen saattelemina.

Haku apulaiskaupunginjohtajaksi on näennäisen avointa, mutta todellisuudessa valinnat tehdään suljetuissa kabineteissa. Taustalla käydään kovaa, poliittista valtapelia, jonka säännöt eivät ole kaupunkilaiselle selvät.

Nyt kohujen keskiössä ovat olleet nuoremman polven poliitikot, joilta odottaa muuta kuin vanhakantaista suhmurointia. Ensin kokoomuksen Lasse Männistö joutui luopumaan virastaan, sillä tuolileikki ei näyttänyt hyvältä. Sitten kaupunkisuunnittelusta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi valittiin vihreiden Anni Sinnemäki, jota kritisoitiin kokemuksen puutteesta.

Syyskauden viimeinen Nopean toiminnan viraston radiolähetys käsittelee valtaan pääsyä ja poliittisia nimityksiä. Miten valintoihin liittyvästä päätöksenteosta saataisiin läpinäkyvää? Mitä kuuluu avoimeen kansanäänestykseen perustuvalle pormestarimallille?

Myrskyn silmästä vastaamaan saapuvat tuleva apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki (vihr) ja kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Lasse Männistö (kok). Studiossa myös kaupunginvaltuutettu ja Helsingin demareiden puheenjohtaja Pilvi Torsti (sd).”

Radio Helsinki 98,5 huomenna keskiviikkona klo 14-15.