telttapystyynilmapallojaHelvikolmeseppäämenoateltallaporukoita
pojat

Eri puolilla sunnuntaista kaupungin keskustaa kampanjoidessa tuli taas selväksi, miten paljon puhuttavaa monilla ihmisillä on. Osa asioista on suoria viestejä kuntapäättäjille, osa oman elämäntilanteen solmujen avaamista jollekin, joka kuuntelee.

Esimerkiksi korvaushoidossa ollut nuori mies harmitteli, kun hoidon aikana ei kannustettu kouluun ja työhön, vaikka itse oli paikan saanut kahden kuukauden jälkeen. Nyt koki olleensa niin kauan oissa kaikesta, että paluu vaikeaa. Kerroin, että nuorten yhteiskuntatakuu pyrkii juuri tähän: katkaisemaan työttömyyden ja toimettomuuden kolmessa kuukaudessa (lue lisää täältä). “Hieno juttu, äänestän teidän porukkaa”, oli loppulause keskustelumme jälkeen.

Jatkoselvittelyyn jäi myös muutamien kansalaisten asioita, mikä vahvistaa ehdokkaan kokemusta kadulla kampanjoinnin tärkeydestä.
***
Kampanjakuulumisia:

  • “En lähde mihinkään kauas vaalitöihin”, totesi konkarimme tultuaan Kontulasta saakka joukkoihin
  • Oma jälkikasvu esittäytyi Kolmen sepän patsaalla Ben Zyskowiczille, joka uutteraan tapaansa kampanjoi uusien kok-ehdokkaiden puolesta.
  • Kokemusta siirrettiin eteenpäin myös meidän joukoissa, kun nuorimmat vaalityöläiset opettelivat täyttämään ilmapalloja!