Pilvi-teltta kunnioitti laskiaistiistain opiskelijaperinteitä Ullanlinnassa. Mäenlaskijoille tarjottiin mehua ja nuorten demarien sanomaa (varsinaiset nuoret ehdokkaat Matti Niemi ja Timo Kontio ottivat minut mukaan). Persut jakoivat kuvan kondomeja.

Persuihin liittyen Ulpu Iivari kirjoitti tärkeän blogin “Ketkä luuraavat Soinin selän takana?”  Keskeisin viesti, että puolueiden pitää ilmoittaa ennen vaaleja kynnyskysymykset myös arvojen suhteen hallitusneuvotteluja varten. Näen samoin: Persujen ohjelman julkistus muutti tilannetta, kun enää ei ole vain hajanaisia heittoja vaan mustaa valkoisella. Koko blogi luettavissa täällä.

*****

Narinkkatorilla demarinaisten johdolla jaoimme naistenpäivän kunniaksi “siskosoppaa” ja pusuja. Samanpalkkaisuustavoite kunniaan ja esiin!

Muuten talouteen liittyen olin aamulla pohtimassa Suomen ja maailman talouden näkymiä professori Matti Pohjolan ja Suomen pankin johtajan Erkki Liikasen johdolla Sorsa-säätiön Kestävän kasvun -hankkeen puitteissa. Liikanen toi terveisiä kansallisten pankkien kokouksesta todeten, kuinka kehittyvien talouksien kasvuvauhti koko ajan nopeampaa kuin kukaan osannut ennustaa. Samalla Matti Pohjolan ennusteet meikäläisestä talouskasvusta olivat huomattavasti alhaisempia kuin yhdenkään poliittisen puolueen hahmotelmat. Loppuarviona kuitenkin oli, että kyynikot eivät ole koskaan maailmaa rakentaneet eikä kukaan koskaan ennustanut Nokian ja ICT-sektorinkaan nousua.