Politiikan pelastusohjelman teksti- ja videoblogeja ja niihin liittyvää keskustelua on julkaistu helmikuusta 2009 alkaen. Seuraavassa yhteenveto 7.5.2009 mennessä kehitys-teeman alle tuotetusta materiaalista. Eurovaalien 2009 tavoiteohjelmaani pääsee tästä.

Kehitys vaatii tavoitteellisuutta

Ei kehitysapua huomenna, vaan tänään. Tätä taantumaa ei saa elvyttää kehitysyhteistyövaroja leikkaamalla. Olisi päinvastoin hieno merkki maailmalle, jos Suomen kehitysyhteistyövarojen osuutta BKT:sta kasvatettaisiin laman oloissa!

Rahaa pitää lisätä ja se pitää käyttää paremmin. Kehitysyhteistyön ja -avun pitää perustua vastaanottaja-alueen tarpeisiin ja lähtökohtiin, ei Suomen poliittisiin tai vienti-intresseihin. EU:ssakaan kauppapoliittiset tavoitteet eivät saa lyödä korville kehitystavoitteita. Tarvitaan myös lisää monen maan yhteisiä pitkäjänteisiä ja ennen kaikkea hyvin organisoituja hankkeita.

”Minusta 0,7% on enemmän kyse asenteesta ja tahdosta (0,7 ei ole meiltä paljon pois) jota meillä (as in Suomen valtio) ei tällä hetkellä ole.” Johanna Virkkula