Tämä vaalikampanja on nyt tehty. Vaalipäivän olemme rauhassa Pilvi-teltalla ja kaupungilla.

Tämän vaalikampanjan ajattelu alkoi yli vuosi sitten. Ensimmäinen ydinryhmän kokoontuminen pidettiin kesäkuussa 2010.

Tämä vaalikampanja on mieletön työvoitto. Kymmenien ja taas kymmenien ihmisten panos on ollut valtaisa ja mahdollistanut laajan kampanjan verkossa, televisiossa, keskusteluissa, kaduilla, turuilla ja toreilla eri puolella Helsinkiä kuukausien ajan.

Tämän vaalikampanjan viimeisen kymmenen viikon aikana laskin kohdanneeni 4870 kansalaista osana Sdp:n saavuttamaa 500 000 kohtaamista.

Tämän vaalikampanjan aikana politiikka on kuulunut kaikille. Olemme vieneet politiikan sinne, missä ihmiset ovat: kahviloihin, kaduille, ostoskeskuksiin, nettiin ja televisioon. Ja mikä tärkeintä: Pilvi-teltta ja verkkodemokratia on valmiina jatkamaan. Jos en tule valituksi tämä on ehkä myös se, mikä harmittaa eniten: meille on kehittynyt hieno tapa tehdä.

Tämän vaalikampanjan aikana myös verkosto ihmisiä, joiden kanssa asioita pohtia, joilta kysyä neuvoa ja mielipiteitä, on laajentunut jatkuvasti. Juuri näin toivon saavani asioita käsitellä myös kansan edustajana.

Tämän vaalikampanja aikana on syntynyt paljon kuvia, videopätkiä ja juttuja, joita ei ole ehtinyt raportoida kotisivuille tai facebookiin. Ne ovat tallessa ja niistä tehdään vielä kirja. Vaalikirja.

Tämän vaalikampanjan aikana myös muussa elämässä on tapahtunut paljon. Tukijoukkoihin on syntynyt kahdeksan vauvaa, joista kolmet ovat kaksoset. Yksi kaksikko haettiin Kolumbiasta saakka.

Tämän vaalikampanjan aikana, sen loppumetreillä, olen myös menettänyt kaksi läheistä. 90-vuotiaan mummon kuolema oli luonnollinen lähtö komeasti naistenpäivänä. 47-vuotiaan ystävän ja pienen pojan äidin menehtyminen syöpään ei ollut luonnollinen ja raastaa pitkään.

*****

Tämä vaalikampanja on suuren joukon työvoitto. Kiitän suuresti kaikkia vaalityössä mukana olleita.