Tarina hankkeesta, joka mainitaan HS D3 (6.3.), radio-ohjelman voi kuunnella täällä (mp3).

“Ella Alin on suomalainen nuori opiskelija, joka opiskeli Bosniassa, Mostarissa vuosina 2006-2008 ja teki siellä kansainvälisen ylioppilastutkinnon eli IB-tutkinnon. Ella toimi varsinaisena tienraivaajana, sillä hän oli ensimmäinen suomalainen opiskelija vastaperustetussa mostarilaisessa kansainvälisessä lukiossa. Samaan aikaan Mostarin United World College -lukiohanketta johti suomalainen Pilvi Torsti. Näitä UWC-kouluja on maailmalla yhteensä kaksitoista. Kouluihin haetaan opiskelijoiksi ja kulut katetaan lähes kokonaan stipendillä. Erityinen UWC-toimikunta valitsee koulujen oppilaat. Mostarin UWC-lukion kotikaupunki on sodan runtelema ja jakautunut kaupunki. Kansainväliset opiskelijat tekevät paljon vapaaehtoistyötä ja tuovat tuulahduksia omista kulttuureistaan Mostariin. Opettajakoulutuksen kautta eurooppalainen koulutuskultuuri leviää myös muihin kaupungin kouluihin. Kouluhankkeen hallinnointi siirtyy tänä keväänä kokonaan bosnialaisten omiin käsiin. Pilvi Torsti ja Ella Alin kertoivat Päiväntasaajassa arjesta Bosniassa ja kansainvälisessä koulussa. Toimittajana Kati Turtola.”

Lue myös Pilvin kuvausta Bosnian nykytilanteesta ja Mostarin kouluhankkeesta.