Pilvi pitää puhetta aiheesta "Mä joka päivä töitä teen"

Pilvi pitää puhetta aiheesta “Mä joka päivä töitä teen” (Katso HS.fi video.)

Politiikan toimituksen esimies Marko Junkkari onnittelee Pilviä. Taustalla Sirpa Pietikäinen ja Petra Paasilinna.

Politiikan toimituksen esimies Marko Junkkari onnittelee Pilviä. Taustalla Sirpa Pietikäinen ja Petra Paasilinna.

Suuri yleisö löysi Helsingin Sanomien vaali-iltamiin.

Suuri yleisö löysi Helsingin Sanomien vaali-iltamiin.

Retoriikkakilpailun tuomaristo Anna-Mari Sipilä, Lasse Lehtinen ja Unto Hämäläinen

Retoriikkakilpailun tuomaristo Anna-Mari Sipilä, Lasse Lehtinen ja Unto Hämäläinen

Helsingin Sanomien vaali-iltamissa 19 kutsuttua ehdokasta piti minuutin puheen annetusta aiheesta. Otsikon lisäksi ehdokkaalle annettiin yksi sana, joka hänen täytyi sisällyttää minuutin puheeseen. Lisäksi kaikki ehdokkaat vastasivat yhteen yleisökysymykseen ja kertoivat puolen minuutin ajan, miksi häntä pitäisi äänestää. Raati, johon kuuluivat HS:n Brysselin kirjeenvaihtaja Anna-Mari Sipilä, europarlamentaarikko Lasse Lehtinen ja HS:n politiikan toimittaja ja Perässähiihtäjä-blogisti Unto Hämäläinen, rankkasivat lopuksi kisan voittajat. Kärkikolmikkoon kuuluivat Pilvin lisäksi Sirpa Pietikäinen ja Petra Paasilinna. Kolmikkoa ei asetettu paremmuusjärjestykseen vaan ehdokkaat jakoivat voiton. Linkki Helsingin Sanomien juttuun.